Mustafa Kemal Öğrencileri Paris'te

Mustafa Kemal Öğrencileri Paris'te

Mustafa Kemal Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerden oluşan yedi kişilik Erasmus+ Creaction projesi ekibi ikinci öğrenci hareketliliğini gerçekleştirmek için Fransa'ya gitti. 

Proje kapsamında İngiltere, İspanya, Finlandiya ve İtalya'dan gelen öğrencilerle Fransa'da College Elsa Triolet okulunda buluştular.

Öğrencilerin bir hafta boyunca Fransız aielerin evlerinde kaldıkları hareketlilikte, Avrupa Birliği'nin kuruluşu, değerleri ve kurumları üzerine çalışmalar yaptılar. Öğrenciler hazırlıkladıkları çalışmalar ile Fransız öğrencilerine Türkçe öğretip kendileri de Fransızca derslerine girdiler. Çeşitli drama ve spor aktivitelerin de yapıldığı bir hafta boyunca, katılımcılar başkent Paris'i ziyaret ederek Eyfel kulesine çıkma şansını da yakaladılar. 

Çocuklar ERASMUS programlarına katılarak Farklı kültürlere sahip insanlarla iletişim kurmak, eğitim , farklı politik ve ekonomik yapıları, sosyal ve kültürel normları öğrenmek küresel meseleler hakkında daha geniş bir bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Yurtdışında kazanacakları deneyimler, dil becerilerin ve kültürler arası iletişim kurma yeteneği iş hayatında da rekabeti kabiliyetlerini  yükseltecek ve bunun gibi birçok avantaj sağlayacağı bildirildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.