Yetkililer Nerede ?

Yetkililer Nerede ?

Düzce Üniversitesi'nde öğrenim gören Kız öğrenciler yurtlarının önünde pankart açtı.

Düzce Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrenciler ve Düzce Üniversitesi Kadın Meclisi, Raziye Begüm Sultan ve Necla Pekolcay  Kız KYK yurtlarının önünde ilginç bir eylem gerçekleştirdiler..

Eylemde “ Yurt çevresindeki tüm yollar aydınlatılsın” yazan pankart açan öğrenciler, bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. 2016 yılında Bolu'da ışıksız bir sokakta öldürülen Dilay Gül'ü örnek vererek yapılan açıklamada, korku ve tedirginlik yaşadıkları yurt ve Üniversite bölgesinin ışıklandırılması istendi.

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA:

 Düzce Üniversitesi etrafında ve merkezdeki bir çok yurdun etrafında ışıklandırma bulunmuyor. Bu karanlık yollarda arkamıza bakmadan yürüyemiyoruz ve tacize uğruyoruz. Burada kadın öğrencilerin kaçırıldığına dair hikayeler duyuyoruz. Kadınlar bu yollarda kaçırılıyor mu? Hayatımız tehlikede mi? Gerçeklerin araştırılmasını ve açıklanmasını istiyoruz. Unutmadık... Bolu'da Üniversite öğrencisi Dilay Gül, o ışıksız yurt yolunda öldürülmüştü. Bu yollara ışıklandırma yapmamız için ne yapmamız gerekli. Bu şehirlerde okuyan kadınlar olarak Karanlık yollar istemiyoruz! rahatça yürüyebildiğimiz özgürce gezebildiğimiz ardımıza bakmadan adım atabileceğimiz sokaklar istiyoruz. Çünkü bu yollar bizim yaşam alanımız. Raziye Begüm Sultan ve Necla Pekolcay yurtlarının çevresinin hızla düzenlenmesini, karanlık yolların ışıklandırılmasını istiyoruz. Bu sorunun çözülmesi için Düzce Üniversitesi kadın meclisi olarak Düzce Belediyesi ile de görüştük. Ancak konunun hızla çözülmesi yerine bizden dosya istediler. Bu yolları ışıklandıracak olanlar bizmiyiz? Yoksa, yetkililer mi? Hızla konunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız! ' denildi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.