Down Sendromlular gününü birlikte kutladılar

Down Sendromlular gününü birlikte kutladılar

Dünya Down Sendromlular Günü Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ile özel eğitim okulu öğrencileri, velileri ile Özel Meslek Eğitim okulu öğrencileri katıldı.

 Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü, Yeşil Düzce Uygulama Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Mesleki Eğitim Okulu’nda eğitim gören özel öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla yapılan etkinlikle kutlandı. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı skeçleri izleyen özel öğrenciler ve velileri çalan müzik eşliğinde sahnede birlikte dans ettiler. Down Sendromlular Farkındalık gününü doyasıya kutladılar.

Down Sendromlular gününde yapılan etkinlik hakkında bilgiler veren Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Dilek Döner Kar; “Down sendromluların toplumun bir parçası olduğunu vurgulayarak, bir gün ile sınırlandırmanın yanlış olduğunu söyledi. Dilek Döner Kar; “Okulumuzda 32 öğrencimiz var. Okumayı öğrendiler, gündelik hayatlarını idame ettirecek etkinlikleri yapabiliyorlar. Onları soyutlamak, toplumda yokmuş gibi kabul etmek yanlış olur. Bizlerde onları bir günler sınırlandırmıyor her günü onlara veriyoruz. Down Sendromu zeka geriliği değildir. Çünkü normal insanların yapabildiği her şeyin daha fazlasının onlarda yapabiliyorlar dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.