İl dereceleri Kültür Fen’den 

Düzce`de Kültür farkı Kültür Eğitim Kurumları yüksek öğretim sınavında önemli bir başarıya imza attı. Kültür Fen Lisesi ve Anadolu lisesinde öğrenim gören 86 öğrenci ilk 10 bine girdi. Düzce'de Kültür farkı Kültür Eğitim Kurumları Sahibi Hasan Aktürk, hedeflerini başarıyı arttırarak Düzce’nin sınavlardaki sıralamasını yükseltmek olduğunu vurguladı.   

Üniversite Giriş Sınavlarının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler sınavda yüksek puan alan ve Türkiye derecesi yapan öğrencilere çevrildi. Her yıl Türkiye derecesi yapan ve birçok öğrencisini üniversitelere yerleştiren Kültür Eğitim Kurumları geleneği bozmadı. Bu senede Özel Kültür Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri ilk 10 binde, ilk 20 binde ve ilk 50 binde puanlar alarak Türkiye’nin seçkin üniversitelerini seçme hakkı kazandılar.

Özel Kültür Eğitim Kurumları Sahibi Hasan Aktürk, ilk 10 binde 10, ilk 20 binde 20 ve ilk 50 binde 56 öğrencinin dereceye girdiğini belirterek “Bu yıl Düzce Kültür Fen Lisesi’nin ilk mezunlarını veriyoruz. Daha öncede Kültür Anadolu Lisesi olarak özellikle eşit ağırlık alanında 3 yıldır peş peşe ilk 500’e öğrenci sokma ve Türkiye’nin önemli üniversitelerine öğrencilerimizi yerleştirme başarısını elde etmiştik. İlk 10 binde 10 kişi, ilk 20 binde 20 kişi ve ilk 50 binde 56 kişi olmak üzere Türkiye geneli sıralama başarılarını gösterdiler” dedi.

Düzce İl Birincisi Beyza Ceren Sezdi’yi de ayrıca tebrik eden Aktürk “Beyza Türkiye genelinde ilk 800’e girdi. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Düzce’de üniversiteye yerleşme oranındaki başarı ile bir farkındalık oluşturduklarına inandığını belirten Aktürk şöyle devam etti: “Liseye geçiş sınavında da önemli başarılar elde eden öğrencilerimiz Ankara ve İstanbul’daki önemli okullara girebilecekleri halde okulumuzu tercih ettiler. İlimizin başarısına katkıda bulundular” dedi.     

Hasan Aktürk istemeleri halinde en az 20 öğrencinin tıp fakültesine yerleşebileceğini dile getirerek “Eğer tercihleri tıp fakültesi olursa en az 20 öğrencimiz tıp fakültelerine yerleşebilecek puanı elde ettiler. Kültür Fen ve Anadolu Lisesi olarak başarı gösteren öğrencilere desteklerinden ötürü, öğretmenlerimize, aile bireylerine, öğrencilerin kendilerine verdikleri emekten ötürü teşekkür ediyorum. Hedefimiz başarıyı arttırarak Düzce’nin sınavlardaki sıralamasını yükseltmek” diye konuştu.      

İl Birincisi Beyza Ceren Sezdi; “TIP Fakültesi istiyorum”

Düzce İl Birincisi Beyza Ceren Sezdi ise hedefinin Hacettepe Tıp Fakültesi olduğunu belirterek; “Öğretmenlerimiz çok tecrübeliler. Bu başarıyı tek başımıza elde edemezdik. Ailemizin ve arkadaşlarımızın da çok ciddi desteği oldu. Başarının sırrı çok çalışmak. Biz arkadaşlarımızla birlikte okulda ve kütüphanede de çalıştık. Sistemli çalıştık. Hedefim tıp okumak. Sonuçlar Hacettepe’yi tercih edebileceğimi gösteriyor” dedi.

Kültür Koleji öğrencilerden Beyza Ceren Sezdi, Hayrullah Burak Çaloğlu, Kaan Özkan, Eren Güney,  Ayşe Başaran Sayısal puanda önemli bir başarıya imza attılar.

Türkiye’de ilk 10 bine giren Beyza Ceren Sezdi  834.,  Hayrullah Burak Çaloğlu  bin 326., Kaan Özkan 3 bin 163., Eren Güney  4 bin 657., Ayşe Başaran ise  6 bin 274’üncü oldu. Türkiye derecesi elde eden Kültür Koleji öğrencileri hedeflerinin Tıp fakültesi olduğunu söylediler. Eşit ağırlık puanında ise Emir Taşlı Türkiye’de ilk 2 bin içine girdi. Emir Taşlı, bin 816’ıncı sırada yer aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.