Düzce Üniversitesi Yeni Öğrencileri Bekliyor

Düzce Üniversitesi Yeni Öğrencileri Bekliyor

2019-2020 Akademik yılı için öğrenciler ÖSYM’den tercihlerini 23-29 temmuz tarihlerinde kılavuzda yer alan kurallara göre yapacak. Düzce Üniversitesi’de 6 bin 200 kontenjanı ile yeni öğrencilerini bekliyor.

 

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2019-YKS adayları, tercihlerini 23-29 Temmuz’da, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. 14 Fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu ve 10 meslek yüksek okulu ile kılavuzda yer alan Düzce Üniversitesi, 6 bin 200 kontenjan ile yeni öğrencilerini bekliyor. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yaptığı açıklamada gelecek öğrencileri bir çok sosyal etkinlik beklediğini Üniversite’ye 80 ilden 30 ülkeden öğrenci geldiğini dile getirdi.

 

 

Öncelikle 2019-2020 Akademik yılında tercih yapacak olan öğrencilerimize hayırlı olsun diliyorum. Meslek seçimlerinde ve Üniversite seçimlerinde kendilerine hayırlar getirmelerini diliyorum.  Bizde 6 bin 200 kontenjanımız ile 14 fakültemiz 4 enstitümüz 2 yüksekokulumuz ve 10 meslek yüksek okulumuz ile bizde yeni gelecek öğrencilerimizi bekliyoruz. Düzce Üniversitesi çok enerjik çok dinamik çok girişimci yeniliklere çok açık bir üniversite Düzce Üniversitesi adına yakıştığı gibi sloganına yakıştığı gibi özellikle sağlıktan çevreye farklı alanlarda ürettiği projeler ile ve bölgesel işbirlikleri ile değer üreten bir üniversite sloganının içini doldurmak için gayret eden bir üniversite. Özellikle bizim mühendislik alanlarımız eğitim fakültesi tıp fakültemiz, beraberinde işletme fakültemiz ilahiyat fakültemiz öncelikli ilk 40 binden 50 binden hatta tıp fakültemiz ilk 10-12 binden öğrenci alan fakülteler. Bu çerçevede özellikle nitelikli öğrenci kitlesini üniversitemizde yakalamayı arzu ediyoruz. Bizim yüzde 90 oranında öğrencimiz Düzce dışından gelen öğrenciler. Yüzde 10 Düzce içerisinde ikamet eden öğrencilerden oluşuyor. Bu sebeple üniversitemiz yerelleşmeye çalışan yerelleşen bir üniversite olarak görülmemesini temenni ediyorum. Bizim 80 şehirden ve 30 ülkeden çok farklı 33 bin öğrencimiz var. Bu aileye katılmak üzere hem örgün öğretim süreçlerine hem ikinci öğretim süreçlerine katılmak üzere tüm gençlerimizi bekliyoruz. Ayrıca son yıllarda engelli öğrencilerimiz içinde çok önemli adımlar attık. Hem klavuzumuz yayınlandı. Hemde birkaç bölümümüz engelli öğrenci nişanı aldı YÖK tarafından verilen bir ödül olan bir nişan. Bu çerçevede engelli öğrencilerimizin de tercihine uygun bir atmosfer oluşturduk. Kendilerinin de bizi tercih etmelerini diliyoruz. 100’e yakın öğrenci topluluğu var. Üniversite içerisinde yarı olimpik bir yüzme havuzumuz var. İki tane kapalı tenis kortumuz kapalı halı sahamız 2.500 seyirci kapasitesine sahip olan büyük bir UEFA koşullarında maç yapılabilecek güzel bir stadyumumuz var. Yine kapalı spor salonumuz, fitnes salonumuz kapalı alanları ile öğrencilerin kullanımına hazır. Konferans salonlarında etkinliklerini düzenleyebilir, spor alanlarında özellikle sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilir ve 100’den fazla öğrenci topluluğunda Mekatronikten gezi meraklısı olan öğrencilerimize varıncaya kadar çok farklı alanlarda kendilerini sosyal etkinliklerde gösterebilirler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.