Her okulda bir dokunuşu var

Her okulda bir dokunuşu var

Her okulda bir dokunuşu var

Çilimli İlçesi’nde dünyaya gelen ve genç yaşlarında İstanbul’a taşınan şimdilerin ünlü tekstil firması sahibi olan Cemal Çandır, yazdığı kitabın yanı sıra bugüne kadar yaptığı yardımlarla da sadece birkaç yönetici tarafından tanınıyor. Ancak Çandır’ın Düzce’de ki hemen hemen her okulda bir dokunuşu bulunuyor. 


Çilimli İlçesi’nde Dünyaya gelen Cemal Çandır, “gadaynan gadeyim” isimli bir kitap çıkardı ve yazarlık serüvenine başladı. Kitabında hayatından kesitler sınan Çandır, yaşadığı ve anlatırken hala göz yaşı döktüğü bir anısı nedeniyle memleketi Düzce’den ayrılmaya ve İstanbul’a yerleşip her çocuğa yardım etmeye kendisini adadı. 


Şimdilerde özel kolejlerin tüm kıyafetlerini temin eden bir tekstil firmasının sahibi olan Çandır, kızlarıyla birlikte başarılı bir iş yaşamı sürdürürken, diğer yandan kendisini özellikle köy okullarında ki çocuklara adamış durumda. Sabah program yapan Zahide Yetiş gibi bir çok ünlü isimde Cemal Çandır’ı tanıyor ve çocuklar yardıma ihtiyaç duyunca kapısını çalıyorlar. Çandır ise gelen yardım isteklerini hiçbir zaman geri çevirmiyor. 


Düzce aşkı hiç bitmeyen ve sadece Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birkaç yöneticinin tanıdığı Çandır’ın her okulda bir dokunuşu bulunuyor. Düzce’de ki kimi okula temizlik malzemesi yardımı yapan Çandır, kimi okula laboratuvar, kimi okul atölye, kimi okulda ki durumu zayıf olan öğrencilerin giyim masraflarını karşılamış durumda. 


Ancak bu yönünü gizlemeyi tercih eden Çandır, kitabı ile ön plana çıkmayı, yardım konusunda ise bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğini söylüyor. Kendisi ile ilgili olan ve doğumundan, evliliğe, iş hayatından, Düzce’den gitmesine neden olan olaya kadar bir çok detayı kitabında toplayan Çandır aslında Düzce’nin gizli kahramanlarından birisi. 


Düzce Son Haber Gazetesi olarak Cemal Çandır’ın yazdığı “gadaynan gadeyim” isimli kitabı bir kez okumanızı tavsiye ederken, hayata dair bir çok savaşın nasıl kazanıldığını ve iş dünyasında nasıl başarılı olunacağını öğrenecek, ayrıca kendinizden de mutlaka bir şeyler bulacaksınız.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.