Ortaokul öğrencileri atalarının izlerini keşfetti

Yenitaşköprü Köyü Ortaokulu öğrencileri, okulun düzenlediği gezi ile Edirne ve Çanakkale’de atalarının bıraktığı kütür miraslarını ve zaferlerle dolu tarihi öğrenmeye gitti. Muhtar, öğrencileri gezide yalnız bırakmadı.

Öğrencilerin zorlu eğitim öğretim döneminde moral depolamaları için yapılan gezi’de hem tarihi yerler hem de kültürel alanları gezen öğrenciler, atalarının tarihi başarılarını öğrendiler.

2018-2019 Eğitim öğretim döneminde öğrencilerinin geçmişle bağının güçlendirmek isteyen Yenitaş Köprü okul yöneticileri düzenledikleri geziyle ortaokul öğrencilerini Edirne ve Çanakkale’ye götürdü. İstanbul fethedilene kadar Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan ve birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Edirne ile başlayan gezi programında öğrenciler, Mimar Sinan’ın eserlerini yakından incelediler. Rehberler tarafından bilgiler de verilen eserlere öğrenciler hayran kaldı. Edirne’de ayrıca Yenitaşköprü Ortaokulu öğrencileri Pazarkule Sınır Kapısını ve Meriç Nehri üzerindeki tarihi köprüleri de gezme imkanı buldular. Edirne’nin Ardından Çanakkale’ye geçen Yenitaşköprü Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Çanakkale’ye geçerek, Türk Tarihinin dünyaya anlatıldığı yerlerde Çanakale Savaşı’nın geçtiği cephelerdeki yerleri incelediler. Şehitlikleri de ziyaret eden öğrenciler buralarda Türkiye’nin bağımsız, özgür bir devlet olması için canını vererek şahadete eren şehitlerimizin ruhuna dua ettiler.

2 Gün süren geziye Yenitaşköprü Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile Yenitaşköprü Köyü Muhtarı Hüseyin Gür katıldı.   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.