Öğrenciler didik didik arandı, suların etiketleri çıkartıldı

Öğrencilerine gerçek sınav atmosferinde yapmaları gerekenleri ve sınav heyecanını yenmelerini öğretmek için Özel Düzce Uğur Lisesi, Üniversite kampusun de YKS sınavı yaptı.

Öğrencilerin kapıda aranmasından, sınav salonlarına kadar her detayın düşünüldüğü sınavda Özel Uğur Lisesi öğrencileri, soruları cevaplamak için ter döktü.

Özel Düzce Uğur Okulları gelecek hafta yapılacak olan YKS sınavı öncesinde, öğürencilerinin sınav merkezlerinde, sınav anında yapmaları gerekenleri pratik yaparak öğretmek amacıyla deneme sınavı yaptı. Okulun bütün öğretmenlerinin sınav gözetmeni, kat görevlisi olarak görev aldığı sınavda, her sınav salonunda iki öğretmen gözetmen olarak yer aldı. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde yapılan sınava girişte de öğrenciler tepeden tırnağa aranarak, üzerlerinde bulunan materyalleri gerçek sınavdaki gibi çıkarttılar. Sınav salonlarına aranarak giren öğrenciler, sınav olacakları sınıflarda da kendilerine ayrılan yerlere oturdular. Gerçek YKS sınavını aratmayan prova sınava Özel Düzce Lisesi son sınıf öğrencileri ve mezun olan ancak bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencileri katıldı.

Sınav ile ilgili olarak açıklama yapan Özel Uğur Okulları kurucusu Gökhan Sarıgül, öğrencilerine sınava heyecanının yenmeleri için böyle bir sınav yaptıklarını söyledi. Gökhan Sarıgül; “Sınavımızın adı Üniversite prova sınavı. YKS provası olarak düşündük. 1 Hafta sonra öğrencilerimiz gerçek YKS Sınavına girecekler. Cumartesi günü TYT, Pazar günü AYT’ye girecekler. Bizim bu prva sınavı yapmaktaki amacımız ön bir heyecanlarını atmak. Sınavda neler yapacaklarını öğretmek maksadıyla yaptığımız bir sınav. Bu sınavı 3 yıldır yapıyoruz. Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde yapıyoruz bu sınavı. Bu vesileyle rektörümüze ve fakülte dekanımıza teşekkür ederiz. Bu sınavdaki temel mantık başarı ölçmek değil, değerlendirme yapmak gibi bir derdimiz yok şu anda. Tek derdimiz, çocuklarımız sınava girerken hangi aşamalardan geçecekler. Aranmaları, üzerlerinde eşyaları olacak mı olmayacak mı?  Hatta getirdikleri suların üzerindeki etiketlerin alınmasına kadar her şeyi birebir tatbik ettik. Gelecek haftada bunu birebir yaşayacaklar. Sınava geç kalan öğrencilerimizi koşturduk. Çünkü o gün her şey olabilir. Bizde öğrencilerimizi o gün başlarına gelebilecek her türlü kötü duruma karşı hazırladık. Her şeyi şimdiden görmüş oldular. Bu sınavı 3 yıldır yapınca öğrencilerimizde şunu far etti ki Heyecan yarı yarıya azalıyor. Güzel bir organizasyon oldu, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Sınavın başlamasıyla birlikte de öğrenciler, kendileri için hazırlanan soru kitapçıklarını çözmek için ter döktüler.  

   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.