16 Tema Belirlendi

16 Tema Belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak ara tatil uygulamasının 18-22 Kasım tarihli olacağı belirtildi. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıda okul müdürleri ile bir araya gelerek gerçekleştirilen toplantıda ara tatillerde eğitime ara verilmeyeceği, eğitime okul dışı öğrenme ortamlarında kültürle, sanatla, sporla, doğayla ve değerlerimizle devam edileceği belirtildi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl ilk kez uygulanacak olan ara tatillerde eğitime ara verilmeyeceğini açıkladı.  

Çocuklar için verilecek bir hatalık ara tatilde daha nitelikli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla anne, babası ve ailesi, arkadaşları ve dostları ile beraber gerçekleştirecekleri etkinlikler gezi, sağlık, doğa, çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 tema İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendi.

Toplantıda, şu ifadelere yer verildi:

“Ara tatillerde eğitime ara vermiyoruz. Eğitim okul dışı öğrenme ortamlarında kültürle, sanatla, sporla, doğayla ve değerlerimizle devam edecek.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonlar ile il geneli yapılacak etkinlikler belirlenmiş, Bakanlığımızın portalına işlenmiştir. Öğrenci ve velilerimiz için "aratatil.meb.gov.tr" sitesi üzerinden Düzce ilinde gerçekleştirebilecekleri ara tatil etkinlik önerileri 15 Kasım 2019 Cuma akşamı itibariyle erişime açılacaktır.

18-22 Kasım 2019 ara tatil dönemi için ilişkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile iletişime geçilmiş, bu dönemde özellikle ziyaretlerin karşılanması, yönlendirilmesi, faaliyetin yürütülmesi ve rehberlik için gerekli personelin karşılanması, etkinliklerine destek olunması, kolaylık sağlanması istenmiştir.”

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.