Şıralık vatan öğrencileri, eTwining projesi ile sağlıklı yaşamı öğrendiler

Şıralık vatan öğrencileri, eTwining projesi ile sağlıklı yaşamı öğrendiler

İlkokul öğrencileri yaptıkları proje ile obeziteden yaşamda duyarlılığa sağlıklı beslenmeden hareketli yaşama kadar bir çok sağlıklı yaşam bilgisini yaşayarak öğrendiler. Şıralık Vatan İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri zararlı alışkanlıklardan korunma ve sağlıklı yaşamı öğrenmek için sınıf öğretmenleri Hicran Özüm Soylu ile birlikte yaptıkları “Adım At Sağlığına sağlık kat” eTwinning projesi ile hem keyifli saatler geçirdi hem de sağlıklı yaşama adım attılar.

Öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunmalarını ve sağlıklı yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla Şıralık Vatan İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri ve velileri sınıf öğretmeni Hicran Özüm Soylu ile birlikte “Adım At Sağlığına Sağlık Kat” eTwinning projesini hayata geçirdiler. Proje kapsamında Öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı, obezite ile mücadelede düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı, veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam ile ilgili duyarlılık, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı teşvik edici etkinlikler ile farkındalık oluşturulması

Fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması ile bu alışkanlıkların yaşam boyu devam ettirilmesi için gerekli farkındalıklar oluşturmaları için bilgiler verildi ve bu bilgileri hayata geçirmeleri sağlandı. Proje hakkında velilere bir konuşma yapan sınıf öğretmeni Hicran Özüm Soylu; “Projesi kapsamında yıl boyu yaptıkları çalışmaları öğrenciler 6 Haziran’da okul koridorunda sergileyerek hem öğretmenlerine hem de arkadaşlarına da gösterdiler.

Proje ile minikler fiziksel egzersiz çalışmalarına ve sağlıklı hayat konularına ağırlık verildi.

Sınıfta yoğurt yapıp afiyetle yediler. Süt içtiler. Kendi meyve sularını kendileri hazırlayarak tükettiler. Sınıfta ve okul bahçesinde doğal ürünlerle kahvaltı yaptılar. Sınıfta bol bol meyve etkinlikleri yaptılar. Temizlik ve hijyen kousunda bilgiler alıp bu bilgileri hayatlarına geçirdiler. Proje ortakları ile mektuplaşma etkinliği yaptılar. Okul bahçesinde geleneksel çocuk oyunu oynadılar. Proje kapsamında ayrıca obeziteye dikkat çekmek için şekerin zararları üzerinde duruldu. Diş sağlığı hakkında bilgi verildi” dedi.

Öğrenciler etkinlikler sayesinde sağlıklı hayatın farkına varmış olmakla birlikte etkinlikleri keyifle yaptılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.