Uğur Okulları’ndan Anlamlı Proje

Uğur Okulları’ndan Anlamlı Proje

Uğur Okulları’ndan Anlamlı Proje Düzce’de ses getirdi.

Uğur Okulları Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri yoğun çalışma sürecinden geçerek hazırladıkları Global Warming Presantation  ( Küresel Isınma Sunumu) adlı sunumlarını Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı dilde gerçekleştirdiler.

 

Düzce Uğur Okulları kurucuları, müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katkı sağladığı projenin amacı ise küresel ısınmaya dikkat çekmek oldu.

Öğrenciler sunum için küresel ısınmaya neden olan herhangi bir sorun teşhis edip bu soruna yönelik çözüm önerileri gerçekleştirdi.

“Bir dil bir insan”

Uğur Okulları Düzce Genel Müdürü Nazmi Kıran ‘Bir dil bir insandır’ diyerek şu ifadelerde bulundu:

“Bizim uğur okulları olarak bir dil bir insan cümlesinin arkasında bütün öğrencilerimize İngilizceyi konuşmayı anlamayı öğretmek ile ilgili projemiz var. Bu hedefi gerçekleştirmek üzere yabancı dil öğretmenlerimiz var. Onlar çok kısa bir zamanda böyle bir proje çıkardılar. Öğrenciler yaptıkları maketlerle Türkiye’nin çeşitli zenginliklerini İngilizce olarak anlatmak üzere bir proje gerçekleştirdiler. Onları kutluyor ve çok teşekkür ediyorum. Sizlere de tekrardan hoş geldiniz diyorum.”

“Umarım Düzce’ye de bu konuda bir ses getirmiş oluruz”

Uğur Okulları Anadolu ve Fen Liseleri İngilizce Öğretmeni Derya Şahin gerçekleştirdikleri bu anlamlı çalışmayla birlikte Düzce’de ses getirmeyi umduklarını belirttiği konuşmasına şu sözleri kullandı:

 

“Hazırlık aşamasında tabii ki sıkıntılarımız oldu ama bunlar tatlı sıkıntılarımızdı. Bizim asıl amacımız burada öğretmenleri olarak onlara İngilizce eğitimi ve öğretimi hakkında destek olmak. Onlara dili sevdirmek, dili edindirmek, tek amacımız buydu. Uğur müfredatında da devam eden bir konu üzerinde bir proje yapmak istedik İngilizce öğretmenlerimizle birlikte. Gördüğünüz üzere çocuklarımız çok güzel işler başardılar. Ciddi anlamda emek sarf ettiler. Konu bildiğiniz gibi ağır bir konu.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek istedik. Hem İngilizce hem Türkçe sunum gerçekleştirdik. Velilerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve sizlerle birlikte güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. Bunun dışında biliyorsunuz ki küresel ısınma dünyamızı, canlıları ve yeryüzünde yaşayan bütün canlıları tehdit ediyor. Öğrencilerimiz küresel ısınmaya neden olan bir sorun bulup bu soruna çözüm üretme olarak ciddi olarak sağlam araştırmalar yaptılar. Bu çalışmalarını da projelerine yansıttılar. Bu konuda müdürlerimiz, kurucularımız, öğretmenlerimiz, zümre arkadaşlarımız, öğrencilerimiz güzel bir iş birliği içerisinde birbirimize çok güzel bir destek olduk. Bu konuda güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. Umarım Düzce’ye de bu konuda bir ses getirmiş oluruz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.