Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Başlıklı Konferans Düzenlendi

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Başlıklı Konferans Düzenlendi

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Başlıklı Konferans Düzenlendi

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin düzenlediği “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar” başlıklı konferansta, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı, Reklam Kurulu Genel Sekreteri ve Kurul Üyesi Avni Dilber, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Türkiye İş Kurumu Düzce İl Müdürü Ferhat Acar, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve davetli misafirler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, dijital çağın yaşandığı günümüzde; ticari reklam, haksız rekabet gibi söylemlerin sık sık duyulduğunu ifade ederek, konu ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için Üniversitemize gelen Avni Dilber’e teşekkür etti.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Avni Dilber, Düzce Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, reklamı; artan mal çeşitliliğinde ön plana çıkmak için yapılan tanıtım çalışmaları şeklinde tanımladı. Günümüzü en çok meşgul eden şeyin reklam olduğunu dile getiren Dilber, reklamı; yasak reklam ve yasak olmayan kurallara uyan reklam olarak ikiye ayırdı. Reklamların tüketiciyi aldatmaması gerektiğini vurgulayan misafir konuşmacı, firmaların tanıtım reklamlarında kullandıkları verileri kanıtlaması gerektiğinin altını çizdi.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün piyasa denetimlerini arttırdığını ve tüketicileri her türlü tehlikeye karşı korumaya çalıştıklarını söyleyen Avni Dilber, tüketicilerin de herhangi bir olumsuz duruma karşı bağlı bulundukları il müdürlüklerine şikayetlerini bildirip, haklarını savunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İnternet alışverişi hakkında da katılımcıları bilgilendiren Avni Dilber, online alışverişi tavsiye ettiğini ancak, kurumsal ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılması gerektiğini söyledi. İnternetten alınan ürünlerin 14 gün içerisinde geri iade edilebildiğini dile getiren davetli konuşmacı, markası ve adresi bilinmeyen yerlerden yapılan alışverişlerde, bir sorun yaşandığı zaman muhatap bulunamadığını ve dolayısıyla da gerekli denetimlerin yapılamadığını ifade etti.

Program sonunda yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Avni Dilber’e Düzce Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu teşekkür belgesi takdim etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.