Genç Girişimcileri Geleceğe Hazırlıyorlar

Genç Girişimcileri Geleceğe Hazırlıyorlar

Düzce üniversitesi, Düzce Teknopark ve Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu’nun işbirliği ile gerçekleştirilen “Girişimcilik Maratonu Düzce’19” genç girişimcileri geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonunda başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, bu etkinliğin öğrencilerimiz için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Girişimcilik Maratonu’nda 48 saat süresince iş fikirlerinin prototiplerinin oluşturulacağını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Şahin, etkinlik boyunca katılımcılara mentörler eşliğinde dersler verilerek, iş fikirlerinin geliştirilmesi sağlanacağını ifade etti.

Son 4 yıl içerisinde bu yıl 6.sını düzenlediklerini katılımcılarla paylaşan Şahin, bu yarışmalara 1000’nin üzerinde iş fikri başvurusu olduğunu ve bu fikirlerin elenerek, en iyilerinin sürece dahil edildiğini söyledi. Elemeden gecen 15 iş fikrinin 48 saat süresince mentörlerin de desteği ile geliştirilerek uygulanabilir hale getirileceğini dile getiren Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, programa katılanlara başarı dileklerinde bulunarak emeği geçenlere de teşekkür etti.

Finale Kalan 15 İş Fikri Birbirleri ile Yarıştı

Düzce üniversitesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Girişimcilik Maratonu Düzce’19” final bölümüne; Düzce üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vefa Pehlivan, Düzce 1. Organize Sanayi Bölge Müdürü Aylin Özdemir, Düzceli girişimciler, davetli misafirler, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra proje sahipleri kendi ürünlerini tanıttı. Düzceli girişimcilerden ve Düzce üniversitesi akademisyenlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda ilk 3’e giren projeler belirlendi.

1.lik Ödülünü Cep Garsonu İş Fikri Aldı

Projelerden 1. olanı açıklamak ve ödülünü vermek için kürsüye davet edilen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; Düzce üniversitesi’nin gerçekleştirdiği projeler ve etkinliklerle gerçekten de “Değer Üreten Üniversite” olduğunu söyleyerek, bu çalışmaların başkahramanı olarak nitelendirdiği Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür etti. Düzce üniversitesi’nin Düzce şehrine çok önemli katkıları olduğunu vurgulayan Şahin, genç girişimcilerden de paylaşımcı olmalarını istedi. Üniversite mezunu işsizliğine de değinen Başkan Tuncay Şahin, gençlerden masa başı iş beklememeleri gerektiğini, tüm masaların dolduğunu söyledi. Ülkemiz genelinde Teknopark içerisinde olan tek oda olduklarını katılımcılarla paylaşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, öğrencilerin yanında değil içinde olduğunu ve onlara ellerinden gelen yardımı yapmak istediklerini belirterek 1.lik ödülünün Cep Garsonu projesinin olduğunu açıkladı.

“Girişimcilik Maratonu Düzce’19”da ilk 3’e Giren iş Fikirleri Düzce Teknopark’ta Değerlendirilecek

Girişimcilik maratonunda ilk 3’e girmeyi başaran iş fikirleri Düzce Teknopark Kuluçka Merkezi’ne girerek, şirketleşme sürecine girebilmesi için geliştirme desteği alacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.