Yönetim Düzce Üniversitesini Ziyaret Etti

Yönetim Düzce Üniversitesini Ziyaret Etti

Düzce Üniversitesi; karşılıklı ilişkileri, iletişimi, iş birliği imkanlarını artırmak ve ortak çalışmalar yürütmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Senato Üyeleri, Rektör Danışmanları ve Daire Başkanlarından oluşan Karabük Üniversitesi heyetini ağırladı.

Düzce Üniversitesi Karabük Üniversitesi yönetimini ve senato üyelerini ağırladı.

İlk olarak Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı makamında ziyaret eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet; daha sonra Rektörlük Çalıştay Salonu’nda düzenlenen Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Düzce Üniversitesi’nden; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş, Senato Üyeleri ve Daire Başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, iki üniversitenin kaynaşması ve iş birliği imkanlarının daha da artması adına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Senato Üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok hızlı büyüyen ve gelişen Karabük Üniversitesi’nin, uluslararası potansiyelini gerçek verilerle sahaya yansıttığına vurgu yapan Rektör Çakar, programın ülkemiz adına hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni etti.

Prof. Dr. Çakar, 2006 yılında 3 fakülte ve 3 bin öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Düzce Üniversitesi’nin; bugün 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, 30’dan fazla araştırma ve uygulama merkezi ve 30 bin öğrencisi ile nitelikli eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve dönemin Kalkınma Bakanlığı’nın başlattığı “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı”nda Düzce Üniversitesi’nin sağlık ve çevre alanlarında ihtisas üniversitesi seçildiğini belirten Çakar, 3 yıldır sürdürdükleri İhtisaslaşma Programında tüm parametrelerde Düzce Üniversitesi’nin başı çektiğini dile getirdi.

Bu süreci bir başarı hikayesine dönüştürdüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sağlık konusunda “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp”, çevre konusunda ise “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanlarını stratejik alan olarak belirlediklerini ve yönetim modelini oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi’nin “DUlife” çatı markası altında kozmetik ürünlerin markası “Melenis”, bitki ürünlerinin markası “Herbynia”, arı ürünlerinin markası “ApideVera” olmak üzere 4 markasını tescillediğini söyleyen Rektör Çakar, ülkemizde ilk kez Düzce Üniversitesi’nin kendi adına tescilli olan markalarını lisansladığının altını çizdi.

Düzce Üniversitesi’nde bulundukları ve çok iyi karşılandıkları için mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma alanında en iyi üniversite olduğuna ve çok iyi yol aldığına vurgu yaptı. Senato Üyeleri, Rektör Danışmaları ve Daire Başkanlarından oluşan heyetle ikili ilişkileri ve iletişimi geliştirmek için üniversitelere ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Polat, Düzce Üniversitesi’ne yaptıkları ziyaretin dördüncü olduğunu dile getirdi.

Karabük Üniversitesi’nin dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasına girme başarısı gösterdiğine dikkat çeken Karabük Üniversitesi Rektörü, ülkemizin en çok yabancı uyruklu öğrenci sayısına sahip olduklarını ifade etti. Karabük Üniversitesi’nde 8 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. Polat, dünyada 309 üniversite ile iş birliği halinde olduklarını ve 10 farklı ülkeyi daha ziyaret edeceklerini söyledi. Uluslararasılaşma çalışmalarından bahseden Polat, yabancı ülkeleri ziyaret etmenin farklı kapılar açtığına işaret ederek ilk 1000 üniversite arasında nasıl yer aldıklarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Değerlendirme Toplantısı’nın sonrasında Karabük Üniversitesi heyeti Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) bünyesindeki atölyeler ile Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ni GETAT) ziyaret ederek GETAT bünyesindeki örnek uygulamaları yerinde görme imkanı elde etti.

Karabük Üniversitesi’nin programı, DÜBİT ve GETAT ziyaretlerinin ardından sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.