Başarının cinsiyeti yok

Başarının cinsiyeti yok

Başarının cinsiyeti yok

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, başarının cinsiyeti olmadığını vurguladı.

Çakar Avrasya Üniversi- teler Birliği’nin düzenlediği Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi’nde kadın liderliğinin 7 sırrını anlattı. 

Zirve kapsamında gerçekleştirilen ve başta akademik yaşam olmak üzere toplumda kadın-erkek eşitliğinin ve kadınların liderlik pozisyonunun tartışıldığı “Yüksek öğretimde Kadın Liderliği” panelinde konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kadın liderliğinin sırrını bilgi/iletişim, risk alabilme, öz güven, vizyon/yenilikçilik, vicdan, güven oluşturma ve hukuka bağlılık olmak üzere 7 başlıkta tanımladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar görevi yine bir kadın olan eski Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’ndan devraldığında medyada “kadın kadına devir teslim” şeklinde haberler çıktığını hatırlatarak, “Bu aslında hem hoş bir durum, hem de çelişik bir şekilde rahatsız edici bir durum benim için. Çünkü başarının ve liderliğin cinsiyeti yok. Özel olarak ‘kadın rektör’ şeklinde üstünde durulması bir açıdan rahatsız edici” dedi. 

Rektör Çakar, kadın liderliği, liderlik ve yöneticilik arasındaki farklar, yükseköğretimde kadın yöneticilerle ilgili istatiksel veriler ve kadın liderliği araştırmaları gibi birçok konuda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da panelde konuşmacı olarak yer aldı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.