LGS Sınavı Sona Erdi

LGS Sınavı Sona Erdi

Liselere giriş sınavı korona virüs tedbirleri altında yapıldı. 7 bin 400 öğrencinin kayıt yaptırdığı LGS sınavına yaklaşık 7 bin öğrenci girdi. Korona virüs tedbirlerini ise öğrencileri mutlu etti.

  Liselere giriş sınavı (LGS) korona virüs salgını dolayısıyla alınan tedbirler altında yapıldı. Öğrenciler sabah erken saatlerden itibaren sınavların yapılacağı okulların önlerine geldi.

Aileleri ile birlikte sınav merkezlerine doluşan öğrenciler, korona virüs tedbirleri çerçevesinde sadece kapıda güvenlik güçlerinin soruları ile salonlara alındılar. Üst aramasının yapılmadığı sınav salonu girişlerinde öğrenciler, yanlarında unuttukları cep telefonlarını ailelerine verirken, sınav heyecanı ile ailelerde okulların önünde izdiham oluşturdular.

Polisin sık sık sosyal mesafe uyarısı yaptığı LGS sınavı öncesinde öğrenciler sınav salonlarını görmesinin ardından okulların bahçelerinde sıra olarak tek tek sınav salonlarına alındılar. Okul içine girişte de öğrenciler yine korona virüs tedbirleri çerçevesinde ellerine dezenfektan sıkıp,  maskelerini alarak okul içersine alındılar.

Sınavın başlaması ile birlikte aileler dışarıda, öğrencilerini beklemeye başladı.

Sınav sonrasında ise sınavdan çıkan öğrenciler, heyecanlarını onları dışarıda sabırsızlıkla bekleyen aileleri ile paylaştılar.

Sınavdan çıkan öğrenciler ise soruların kolay olduğunu dile getirirken, korona virüs tedbirlerini değerlendirdiler. Tedbirlerin yerinde olduğunu dile getiren öğrenciler, alınan önlemlerin yeterli olduğunu da ifade ettiler. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.