Kendileri yazdılar, oynadılar veliler kahkahalara boğuldu

Kendileri yazdılar, oynadılar veliler kahkahalara boğuldu

Düzce Özel Uğur Lisesi farklı bir organizasyona daha imza attı. Organizasyon çerçevesinde öğrencilerin sosyal hayattaki yerlerini belirleyebilmelerine yardımcı olmak ve sahne korkularını yenmek için 2 yıldır düzenlenen tiyatro etkinliği yapıldı.

Tiyatro öncesinde konuşan Düzce Özel Uğur Lisesi Kurucu Müdürü Gökhan Sarıgül, öğrencilerinin akademik gelişimlerinin yanı sıra yaptıkları etkinliklerle de hayata sağlam adımlarla hazırlandıklarını dile getirdi.

Düzce Özel Uğur Lisesi, öğrencilerinin akademik gelişimlerinin sağlamanın yanında sahne korkusunu yenmek ve sosyal hayata adapte olabilmeleri için her yıl yaptığı “Uğurlu Sahne” organizasyonunu bu yılda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirdi. Organizasyona Okulun Kurucu Müdürü Gökhan Sarıgül, Okul yönetici ve idarecileriyle öğrenciler ve veliler katıldı. Kahkaha tufanının yaşandığı etkinlikte öğrenciler aylarca öncesinden hazırlıklarına başladıkları ve oyunları sahnelediler. Senaristliklerini de kendilerinin yaptığı oyunlarda öğrenciler sahnede, veliler ve öğretmenler koltuklarda keyifli anlar yaşadılar.

Organizasyon ile ilgili bilgi veren Düzce Özel Uğur Okulları Kurucu Müdürü Gökhan Sarıgül, tiyatro etkinliğinin öğrencilerinin akademik gelişimlerini sağlamanın yanı sıra hayatta bulunmak istedikleri yerinm farkına varmada etkili olduğunu dile getirdi. Gökhan Sarıgül; “

 Aylardır öğrencilerimiz hazırlandığı bir organizasyon bu tiyatro. Biz bunu 2 yıldır “Uğurlu Sahne” adı altında bir tiyatro faaliyetimiz var. Bizim buradaki amacımız, öğrencilerimizin sosyal hayattaki yerlerini belirlemek. Sahne korkularını yeniyorlar, kendi kişisel faaliyetlerini yapıyorlar. Buda aslında farkındalık çalışması. Şimdi bunu gören diğer öğrenclerimiz de heves ediyorlar. Ben ilk yıl tiyatro faaliyeti başlatacağım dediğim zaman okulda öğrenciler istemiyorlardı. Ama ilk kez yaptığımız zaman ertesi sene bir patlama oldu. Bütün öğrenciler yapmak istedi. Burada önemli olan hayatın içindeki faaliyetlere hazırlamak, onlara bir şeyler vermek. Biz onları ne kadar desteklersek onlarda hayattaki yerlerini o kadar belirlerler” dedi. 

 

“Farkındalık projeleri hayatı öğretiyor”

Gökhan Sarıgül ayrıca Düzce Özel Uğur Okulları etkinliklerine de değinerek farkındalık projeleri yaptıklarını ve bu projelerle öğrencilerini akademik gelişimlerinin yanı sıra yaşama dair de hazırladıklarını ifade etti. Gökhan Sarıgül; “ Okul dediğinizde akademik faaliyetler olmalı tabi ama sosyal faaliyetlerde olması gerekiyor. Bir sosyal faaliyet dediğinizde ne olabilir. Onları topluma kazandırmak nasıl kazandırmak derseniz bir makama girerken bunu nasıl yapacaklarını öğretirsiniz. Ya da bir kermes yaparsınız farkındalık oluşturursunuz, yardımseverliği öğretirsiniz. Tiyatro faaliyeti yaparsınız öğrenciler sahnede kendilerini ispatlarlar. Bunların hepsi birer farkındalık. Şimdi hayat sadece sınavlardan da ibaret değil. 11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz zaten çok gayretli bir şekilde sınava hazırlanıyorlar. Bunu 9. sınıftan itibaren gelen her öğrenciye uyguladığınız zaman hem öğretimi hm eğitimi bir araya getirerek çok güzel bir sunum yapıyoruz aslında. Okulunda temel mantığı aslında bu” dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.