Türkiye’nin En Güzel Eğitim Kompleksi Olacak

Türkiye’nin En Güzel Eğitim Kompleksi Olacak

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının konuğu Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Talha Aydoğan oldu. Engelli bireylerin konuşulduğu Gündem programına katılan Aydoğan, Türkiye’de ve özellikle de Düzce’de, engelli çocuklar için devlet desteğinin yanı sıra Düzceli vatandaşların, siyasilerin ve iş insanlarının desteğinin büyük oranda olduğunu dile getirdi.

Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Talha Aydoğan, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Gündem programının konuğu oldu.

Yurt dışına oranla Türkiye’de engelli vatandaşlara yönelik desteklerin çok daha fazla olduğunu bile getiren Aydoğan, Düzce’de bu oranların verilen desteklerle daha fazla olduğunu ifade etti.

"Özel eğitim materyallerine ihtiyaç var"

Okul Müdürü Talha Aydoğan, okulda öğrencilere daha faydalı olması nedeniyle ihtiyaç duyulan özel eğitim materyallerine ihtiyaç duyduklarını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti:

“Okulumuzda 80 otizmli öğrencimize 100 kişilik personelimizle birlikte hizmet veriyoruz. Engelliler haftasına özel velimiz Ebru Kuru’nun bir projesi vardı. Ben okula otizm temalı bir kütüphane kurmak istiyorum dedi. Gerekli izinler alındı, şu anda ilk olarak proje başlattık. Öncelikli amacımız kütüphaneyi oluşturmak. Otizmle ilgili kitaplardan veliler, öğretmenler, yeri gelecek okuyabilecek öğretmenler faydalanabilecek. Daha sonra bizim çok fazla özel eğitim materyaline ihtiyacımız var. Öğrettiğimiz bir kavramı, kalıcı hale getirebilmek için farklı materyallerle çalışmak, öğrencinin dikkatini çekmek için materyal ihtiyacımız var. Bunlar kavram setleri, okuma yazma setleri, puzzlelar, eşleme çalışmaları ile ilgili okulda öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda bir liste çıkardık. Kitaplardan sonra da bu materyalleri okulumuzda toplamayı hedefliyoruz. Nurullah Bey’in az önce bahsettiği fabrika, büyük bir kısmını ben karşılarım dedi. Diğerleri de üniversiteden, gittiğimiz kurumlardan, belki bizi izleyenlerden de böyle destek olmak isteyen vardır. Böyle bir destek olursa onları okulumuza bekleriz. Gerçekten derslerde kullanmak için materyal ihtiyacımız bulunmakta.

Bununla birlikte sosyal medyada bir grup açıldı okul adına Haci Hidayet Türkseven Özel Eğitim ve Uygulama Okulu adımız. İnsanlar arasında okulumuzun özel bir okul olduğu konusunda düşünceler var fakat biz tamamen devlete bağlı bir okuluz. Okulumuza Facebook Düzce Oçem hesabı üzerinden vatandaşlarımız ulaşabilirler.”

"Türkiye’nin en güzel eğitim kompleksi olacak "

Programa telefon bağlantısı ile katılan ve Düzce’de engelli vatandaşlar için yaptığı çalışmalarla öne çıkan Düzce Beyaz Ay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi şunları söyledi:

“Birçok şeyi yapıyoruz ama. Yapılacak iş de çok var. İnanın insanlara dokunmak kadar güzel bir şey yok. Yattığımızda o kadar huzurlu oluyoruz ki. Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim ve Uygulama Okulu 850 bin liralık yatırım başladı ve şu anda toplam 10 milyon liralık bir yatırım oldu. Örneğine az rastlanan, Düzcemiz’e yakışan bir okulumuz oldu. Pırıl pırıl çocuklarımızın eğitim aldığı bir eğitim kurumu oldu orası. Tabii burada Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın, belediye başkanlarımızın, halkımızın herkesin çok katkısı var. Yapımı devam eden bir havuzumuz var. Maddi olarak biraz destek lazımdı Vali Bey şu anda bunun için girişimlerde bulunuyor. Bu havuzda bittiğinde Türkiye’nin en güzel eğitim kompleksi olacak okulumuz. Bugün Delta Çorap Fabrikası yetkilileri ile birlikte okulumuza ziyarette bulunduk. Taha Bey, öğretmenler ve okul aile birliği misafirlere çok güzel bir sunum yaptılar. Herkes yardımcı olmak istiyor az çok demeden. Bunlardan bir tanesi de Delta Çorap Fabrikası. Eksiklikleri gördüler onlarda kendilerine uygun yardımı yapacaklar. Son olarak Düzce’de eğitim kurumlarımızın başında çok donanımlı idarecilerimiz var. Özellikle bu özel okullarda bulunan idarecilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Böyle özel bir günde böyle özel bir program yaptığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.”

"Son derece samimi bir ortam var"

Düzce’de engelli bireylerin çalıştığı Kusursuz Kafe hakkında da açıklamalarda bulunan Aydoğan, şu ifadelerde bulundu:

“Düzce’de bulunan Kusursuz Kafe de şu anda diğer özel eğitim okullarımızdan mezun olan çocuklarımız çalışıyor. Gerçekten oraya gidip görmeniz lazım. Son derece samimi bir ortam var. Öğrenciler son derece profesyonel bir şekilde hizmet veriyorlar. O işin parçası olmak yani bir engelli bireyin istihdam edilip orada çalıştırılması kadar güzel bir proje yok bence. Türkiye’de de bu işin öncülerinden bir tanesi. Onlar için orada çalışmak, toplumun içerisinde yer almak o kadar önemli ki. Çok güzel duyumlar alıyoruz orayla ilgili. Herkesin gidip görmesini tavsiye ederim. Bu projeyi gerçekleştiren herkese buradan çok teşekkür ediyorum.”

"Türkiye’de özel eğitim gerçekten iyi seviyede"

İl dışından gelerek Düzce’de özel eğitim alanındaki çalışmaları ve okulları görenlerin şaşırdıkları, ilginin çok yüksek düzeyde olduğunu belirttiklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren Aydoğan, şunları söyledi:

“Türkiye’de özel eğitim gerçekten iyi seviyede. Yurt dışında çoğu yerde engelli öğrenciler dağlara kapatılıp, şeytan girdi tarzında farklı uygulamalara maruz kalırken Osmanlı Devleti zamanın biz onları tedavi ederek toplumun içerisine çıkartmaya çalışmışız. Geldiğimiz şu noktada bile gerçekten devletin büyük desteği var. En basitinden bizim öğrencilerimiz için kim bakıyorsa çocuğa onun için bir ücret veriyor, okulda taşımasını, beslenmesini sağlıyor, okulun bütün ihtiyaçlarını karşılıyor ki baya büyük bir külfetimiz için. Aynı zamanda yine özel eğitim rehabilitasyonlarda destek eğitim alması için yine belirli bir ücretini karşılıyor.

Yurt dışından bu konuda ülkemiz olarak çok fazla da göç alıyoruz. Düzce olarak da değerlendirecek olursak, diğer illerden gelen öğretmen arkadaşlarımızın yorumu burada çok fazla ilgi var oluyor. Bizim şehrimizde bu kadar üzerine düşülmüyor yorumlarını bizler alıyoruz. “

Haber: H.DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.