Kamyoncu Esnafı Da Konkordato Mağduru

Kamyoncu Esnafı Da Konkordato Mağduru

Kamyoncu Esnafı Da Konkordato  Mağduru

Son dönemde moda haline gelen konkordato ilanı ile zor durumda olan şirketler kendilerini kurtarırken, alacaklıları ise adeta kan ağlıyor. Düzce Kamyoncular Kooperatifine bağlı kamyoncu esnafı da konkordato ilan eden şirketler nedeniyle zor dönemden geçiyor.

Son dönemde zora düşen büyük firmalar teker teker konkordato ilan etmeye başladı. Bu sayede zor durumdan kurtulmaya çalışan firma sahipleri kendilerini garanti altına alırken, alacaklıları ise zor günler geçirmeye başladı.

Kamyoncu esnafı kan ağlıyor

Düzce Kamyoncular Kooperatifine bağlı üyeleri hizmet verdikleri ve taşımacılığını yaptığı şirketlerin konkordato ilan etmelerinin ardından zor duruma düştüler. Konkordato ilan eden şirketlerden 1 milyon liranın üzerinde alacağı olan kamyoncu esnafı adeta kan ağlamaya başladı.

Düzce TSO neden sahip çıkmıyor?

Diğer yandan Düzce’de sanayi ve ticaretin düzenlenmesinden ve aracı olmaktan sorumlu olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası bu duruma sessiz kalıyor. Kayyuma devir edilen şirket hesaplarının bir an önce kontrol alınmasını sağlayacak durumda olan TSO Yönetiminin ise sessizliğinin sebebi merak ediliyor.

Faturaların KDV’si ödeniyor

Kamyoncu esnafını olduğu gibi konkordato ilan eden şirketlerden alacağı olan kuruluşlar alacaklarını alamadıkları gibi kestikleri faturaların KDV’sini de ödemek zorunda kalıyor. Bu durumda alacaklı firmalar konkordato ilan eden şirketlerden alacaklarını tahsil etmeden KDV ödedikleri için zor durumdayken daha da batığa gidiyorlar.

Eşit davranılmalı

Konkordato ilan edecek kadar zor duruma düşen şirketlerin garanti altına alınmasının yanı sıra bu firmalardan alacaklı olan firmaların da garanti altına alınması bekleniyor. Bir şirket sahibi kendini garantiye alıp daha rahat durumdayken borcu olduğu halde ödeme yapmadığı firmalar da konkordato ilan edecek duruma geliyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.06.2019
16:07

Nakliyenin veresiyesimi olurmuş. Kooperatif yöneticilerinin nakliyeciye değilde zengin firma sahiplerine çalıştığı belli oluyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,31
Halil


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.