Dükkanlarını Kapatmak Zorunda Kalan Esnafın Zincir Market Tepkisi

Dükkanlarını Kapatmak Zorunda Kalan Esnafın Zincir Market Tepkisi

Düzce’de bir esnaf Korona Virüs sürecinde küçük esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, yetkililere seslendi. Esnafın eve ekmek götüremez hale geldiğini vurgulayan Kabasakal, yetkililere tedbir kararlarının tekrar gözden geçirilmesi adına çağrıda bulundu.

Çin'in Wuhan kentinden çıkarak Türkiye'ye ulaşan Korona virüsü, bir sürü tedbirleri de beraberinde getirdi. Kafeler ve eğlence mekanları kapatıldı, vatandaşların alışveriş yaptıkları dükkanlarda belirli sürelerle kapatıldı.

Dükkanlarını belirli aralıklarla kapatmak zorunda kalan esnaf ise sıkıntılı günler yaşamakta. Düzce’de esnaflık yapan Murat Kabasakal ise küçük esnafın yaşadığı sıkıntıları sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile dile getirdi.

Esnafın eve ekmek götüremez hale geldiğini vurgulayan Kabasakal, ‘Dükkanlarımızı açamadığımız her gün bizim soframızdaki ekmeğimiz küçülüyor” dedi.

Hafta sonlarının yanı sıra resmi tatillerde de dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf Kabasakal, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz hafta sonları ilan edilen sokağa çıkma yasağı, geçtiğimiz hafta bayram süresince birlikte dört günü buldu. Yani dört gün sokağa çıkmadık ve dükkanlarımızı açamadık. Bizlerin günlük yaşadığı ve günlük emeğimiz ile rızkımızı kazandığımız toplumun tüm kesimlerinin malumu. Bizler, müşterilerimizi, Allah’ın bizim için ayırdığı rızkımızı kapımıza getiren elçiler olarak görürüz. Hep diyoruz, bizim zenginlikte gözümüz yok, biz gönül zengini, kanaatkâr insanlarız diye! Dünyada hızlı şekilde yükselten Korona virüs salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun ve mesafenin mutlak şekilde sağlanmasının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Sağlığımız için alınan tedbirleri can-ı gönülden destekliyoruz. Toplumumuzun tüm kesimlerinin sıkıntı çektiği bu günlerde biz Esnaf ve Sanatkârlar olarak fazlasını da çekmeye razıyız. Bizler, hafta sonlarının tatil edilmesini anlayamamışken, resmi tatilde kapanmasını ise hiç anlayamıyoruz.”

“Dükkânımızı açamadığımız her gün, bizim soframızdaki ekmeğimiz küçülüyor”

Korona Virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi neden gösterilerek kapatılan dükkanların yanı sıra insanların iç içe bulunduğu zincir marketlerin açık olmasını eleştiren esnaf Kabasakal, kararın tekrar gözden geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Esnaf Kabasakal son olarak şunları söyledi:

“Dükkânımızı açamadığımız her gün, bizim soframızdaki ekmeğimiz küçülüyor. Salgın krizi çerçevesinde alınan tedbirler ekmeğimizi dilime dönüştürmüştü. Artık hafta içini de kapsayan sokağa çıkma yasakları dilimimizi de artık “lokmaya” dönüştürdüğünün de bilinmesini istiyoruz. Esnaf ve Sanatkârımızın ekmeğini lokmaya dönüştüren tedbirler, birilerinin servetlerine servet katmalarının yolunu açıyor. Bizlere dükkânlarımızı/tezgâhlarımızı açtırmayan tedbirler, zincir marketlere gelince uygulanmıyor.(Ki bunlar bizim sattığımız tüm ürünleride bulundurup satmaktadırlar). Bizim dükkânlarımızdaki/tezgâhımızdaki iki müşteri için sosyal mesafenin ihmal edildiği gerekçesiyle kapatılmasına karar veren zihniyet, marketlerin içerisindeki kalabalıkları ve kasaların önündeki kuyrukları maalesef göremiyor veya görmek istemiyor! Dükkan açma yasaklarının sadece bankaların kapalı olduğu günlere denk gelmesinin iyi bir tesadüf olduğunu düşünmek istiyoruz! Oda başkanlarımızı bu düşüncelerimizi tam olarak anlatmaları, hükümet yetkilileri bu konuları tekrar gözden geçirip değerlendirileceğine inanıyorum.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.05.2020
14:40

neden bu toplum sürekli ihanete uğruyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,85
mm


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.