Korona Virüs Vatandaşın Cebine Girdi

Korona Virüs Vatandaşın Cebine Girdi

Korona Virüs sürecinde gelen zamlarla hayata tutunmaya çalışan vatandaşlar kredilere yöneldi, borçlar arttı. Hayat eve sığdı ancak vatandaşın cebine sığamadı.

Korona virüsün neden olduğu yeni ekonomik kriz dalgası nedeniyle gelir kaybına uğrayan vatandaş, kemeri daha da sıkmaya başladı.

Çalışmaya ara veren esnaf sıkıntıda

Artık zorunlu tüketim harcamaları dışında adım atılmıyor. Çarşı pazar fiyatları ve faturalar alt gelir seviyesindeki vatandaşın belini bükerken, kepenk kapatanların sayısı bir hayli fazlalaşmış iken Korona Virüs (Covid 19) sonrası sıkıntılar daha da büyüdü.

İşletmesi kapatılmak zorunda kalan küçük esnaf, iki aydır varsa hazırdan yoksa borcuna borç katarak iki ayı geçirdi.?? 

Vatandaş faturalarla boğuşuyor

Vatandaşlarda da durum aynı. Pandemi süresince zamanın çoğunu evlerinde geçiren vatandaşların gıda harcamaları da arttı. Ancak fiyatların pandemi süresince artış halinde olması vatandaşın cebini zora soktu. Gıda alışverişinin yanında faturalarda bir hayli şişti. Elektrik, su, doğalgaz, telefon faturaları artan vatandaşların borcu arttı.

Korona Virüs evlere sığdı ancak vatandaşın cebine sığmadı

Hükümet tarafından ekonomiyi canlandırmak için sunulan kredi paketleri ise vatandaşın yüzünü bir nebze olsun güldürdü. Ödemelerini yapmakta zorlanan vatandaşlar 3-6 ay ödeme ertelemeli krediler başvurdu, ancak çekilen kredilerde tam anlamıyla vatandaşları rahatlatmaya yetmedi.

İş garantili kamu çalışanları rahat, özel sektör çalışanları tedirgin

Korona Virüs günlerini en sıkıntısız atlatan çalışan grubu ise kamu çalışanları oldu. Maaşlarında herhangi bir aksama olmadan zamanın ödemesi yapılan iş garantili kamu çalışanlarının yanı sıra özel sektör çalışanları ise ekonomik sıkıntının en çok yaşandığı çalışan grubu oldu. Özel sektörde yaşam mücadelesi veren kimi çalışanlar işlerinden olurken, işlerine devam eden çalışanlar ise borç yükleriyle boğuşmaya devam ediyor.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.