Vatandaş Zammı Nasıl Karşıladı?

Vatandaş Zammı Nasıl Karşıladı?

Düzce Fırıncılar Odası tarafından ekmeğin gramajı düşürüldü. Yeni tarifeye göre 250 gram olan baston ekmek 210 grama düşürüldü. Trabzon Vakfıkebir ekmeğinin fiyatı ise 6 liradan 7.5 liraya çıkarıldı. Bazı ekmek fırınları fiyatları yükseltmeyip gramajı düşürürken bazıları ise sadece fiyatları yükselterek ekmek satışına devam ediyor.

Düzce Fırıncılar Odası tarafından, ekmeğin gramajı düşürülerek yeni fiyat tarifesine geçildi.

250 gram olan baston ekmeğin gramajı 210 grama düşürüldü. Trabzon Vakfıkebir Ekmeğinin gramajı ise sabit kalırken 6 lira olan fiyatına zam yapılarak 7.5 lira oldu.

Düzceli vatandaşlar ise ekmeğe zam gelmesine, kış öncesinde bütçe zorluklarının zaten yaşandığını ve doğalgaza, elektiriğe ve son olarak ekmeğe gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü söyledi.

Vatandaşlar ekmeğe gelen zam sonrası şöyle konuştu:

“Biz zam yapmadık. Gramajlar düştü. Yazı geldi düşürülmesi yönünde. Trabzon ve köy ekmeklerine zam geldi. Baston ekmeğinde zam yok. Marketlere göre fırınlarımızda fiyatlar daha uygun. Dışarıda Trabzon ekmeği 6 liraydı 7.5 lira oldu. Baston ekmeğinin de gramajı 250 gramdı 210 grama düşürüldü.”

 

“Çok gelmiş zam. Gramajın düşürülmesi de fiyat artışıyla aynı şey, değişen bir şey yok ki. Aynı para ama diğer taraftan çalınıyor işte.”

“Bana göre normal bu zam. Her şeye zam geliyor ekmeğe niye gelmesin? Benim bütçemi zorlamıyor çok şükür. Ben şeker hastası olduğum için zaten günde bir tane ekmek alıyorum. Ekmek çok tüketmiyorum.”

“Ekmeğe zam geldiğini bilmiyordum. Ben günde 3 ekmek alıyorum evime. Zaten asgari ücret düşük fiyatta o yüzden fiyatlarında düşmesi gerekiyor. Ev ekonomisi açısında biraz sıkıntı oluyor tabii.”

“Normal bekleniyor zaten. Ben günde bir ekmek alıyorum ama fazla tüketenlere belki bu zam dokunuyordur. Tabii ki de bu zamlar herkesin bütçesini sarsıyor. Sadece ekmek değil ki bugün her şeye zam geliyor. Mandalina bile alayım desen en düşük fiyatlısı 2.5 lira. Vatandaş olarak alıştık, itiraz eden yok. Fırıncılar da çok zamandan beri zarar ediyoruz diye ağlıyorlar. Onları da kimse düşünmüyor. Tüpe zam geliyor kimse karşı çıkmıyor, elektriğe zam geliyor kimse karşı çıkmıyor, işçiliğe zam geliyor kimse karşı çıkmıyor e sonra ekmeğe zam geliyor. Gelecek haliyle. Zam gelmeyen bir şey varsa onu söyleyin.”

"Bu zamlar bütçemizi kesinlikle zorluyor. Çünkü asgari ücrete gelen zam ortada. Emekliye yüzde 4,5-5 oranında zam geliyor. Bunun yanı sıra esnafın durumu da çok iyi değil. Sadece sabit gelirliyi görüşmemek lazım. Esnafın durumu da içler acısı. Düzelir diye bakıyoruz hep olumlu bakıyoruz ama bir şeyin düzeldiği yok. Açık konuşmak lazım. Bir takım şeyler yanlış gidiyor. Ama hangi çark çalışmıyor ne arızalı ben bilemiyorum. Doğma büyüme Düzceliyim. Burada zabıta müdürlüğü yaptım 7 yıl. Bütçe komisyon başkanlığı yaptım. Hatta ekmek zammı yapardık eskiden belediye yapardı. Şimdi fırıncılar odası yapıyor. Fakat bence korkunç bir zam. Sadece ekmekle beslenen insanı düşünün 10 tane ekmek alsa hesabını yapın."

Haber: H. DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
16.11.2019
19:46

Biride ben şeker hastasıyım ekmek yemiyorum o yüzden normal zam diyor.. İnşallah ekmek hiç göremeden göçüp gidersin. Vatandaşın temel gıdasıdır ekmek yazık günah bu vatandaşa

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,86
Düzceli
15.11.2019
15:32

Siyanürle intiharda 10 günde 11 vatandaş intihar etti,neden acaba,,uzmanlar bunun arkasının geleceğini söylüyorlar neden acaba ey tuzu kurular,neden acaba...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%43,30
Camkoylü
15.11.2019
14:37

Gramajı düşürün fiat aynı kalsın...pisikolojik olarak zam olmamış olur....Benzini hep 50 liralık alıyorum gibi...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,40
Duyarlı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.