Siyasilerden destek istedi

Siyasilerden destek istedi

Düzce Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz sorunlarının TBMM nezdinde çözümü için milletvekillerinden destek istedi. Amaçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmak olduğunu kaydeden Yılmaz asla eylem yapmayacaklarının da altını çizdi. 


Yıllardır bir çok sıkıntıyla mücadele ettiklerini dile getiren Yılmaz, kanunlar hazırlanırken kendilerinden görüş alınmadığına işaret ederek “Bu bugünün sorunu değil. Yıllardır yaşanıyor. Bu soruna çözüm bulmak için kanunlar çıkarttılar fakat bize sorulmadı. Sektör bizi zaten sıkıyordu, kanunlarda sıktı. Bu sadece takograf sorunu yada ulaştırma elektronik takip denetim sorunu değil. Birikmiş sıkıntılar bu durumu doğurdu. Tabana bu elbise dar mı yoksa bol mu gelir hesabını yapmadan, bize danışmadan bu kanunları sizler için hazırladık demenin bir mantığı yok. Bu insanlara zulüm ve çiledir” diye konuştu. 

Haklı taleplerinin sadece iki madde ile sınırlı olmadığını söyleyen Yılmaz “Kanun koyucular bize gelsin. Biz haklı taleplerimizi kendilerine iletelim. Bize hak vereceklerine inanıyorum. Haklı taleplerimiz sadece iki madde ile sınırlı değil. Bizim U-ETDS takograf sorunumuz yok, bizim plaka takibi sorunumuz var.  10 tane araç var bir tane iş var. İnsanlar birbirinin üzerine çıkıyor. K belgesinin devri var. Bizde sorun bitmiyor. Kantarlarda, denetimlerde, harçlarda sorunlarımız var. Ayrıca muayene yatırmamama sıkıntımız var” dedi. 

Yılmaz, sorunlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde çözümü için milletvekillerinden destek isteyerek “Bizim bu sorunları aktaracağımız merciler belli. Ulaştırma Bakanlığı, ilgili meslek kuruluşları ve en sonunda Cumhurbaşkanlığımız ile meclisimiz var. Bunlar bizi dinleyecekler ve haklı taleplerinizle ilgili şunları yapabiliriz diyecekler. Coğrafyada bazı sıkıntıların olduğu, komutanların vurulduğu noktalarda biz devletimize karşı gelecek insanlar değiliz. Haklı taleplerimiz bizim hain olmamızı gerektirmiyor. Biz yollara çıkıp kona basacak, yol kilitleyecek insanlar değiliz. Herkesin işi var, hastası var. Haklı gerekçelerimizle kimseyi mağdur etmeye hakkımız yok. Biz tekeri döndüremeyecek durumda olursak çekeceğiz araçlarımızı ve yola halan gidemiyoruz bu sistem bizi mağdur etti diyeceğiz. Bizi kimse zorla çalıştıramaz. Zararına çalışmayı hangi kurum esnafa dayatabilir. Biz asla ve asla herhangi bir eylem içerisinde bulunmayacağız. Milletvekillerimizin esnaflarımızı dinlemeye davet ediyorum. Onların taleplerini değerlendirip meclis kürsüsünde oylama yapıldığında bizden taraf olmalarını kendilerinden rica ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı. 

Amaçlarının seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak olduğunu kaydeden Yılmaz asla eylem yapmayacaklarının da altını çizerek “Siyasi parti İl başkanlarımız aradılar konuyla ilgilendiler. Bizim amacımız Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak. Biz hain değiliz. 15 Temmuz’da araçlarımızla biz direndik. Aylarca Anıt meydanlarda bekledik. Bizden yanlış insan çıkmaz. Müsaade edin de artık para kazanalım. Dayanacak gücümüz kalmadı. Ne lastik alabiliyoruz, ne akaryakıt. Araçlarımıza bakamıyoruz. İnsanlar evlerine çoluk çocuklarına bir şey getiremiyor. Patlama noktasındayız. Biz çok mağdurumuz. Motorlu taşıtlar vergisini, gelir vergisini, KDV’sini ödeyemeyen bir sürü insan var. Her şey ceza demek değil. Ceza ile olmaz. Devletimiz bizden her yıl belli bir miktarda para istesin biz kazancımızı seve seve paylaşırız. Bizler vatan severiz. Devletimizin yanındayız. Eylem yapma niyetinde de değiliz. Ama haklı taleplerimizin de dinlenmesini ve sorunlarımıza Meclis nezdinde çözüm üretilmesini Vekillerimizden de Cumhurbaşkanımızdan da istiyoruz” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.01.2020
19:56

Siyasiler yapacaz edecez oyalıyacaklar sizi sayın yılmaz bunu sen bizde daha iyi bilyon

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,12
Kamyoncu
7.01.2020
19:54

Sayın Orhan Yılmaz sen ,kamyoncu bitmişsin senin vekillerinin umurunda mı bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı onların

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,96
Reisci
7.01.2020
11:09

TÜRKIYE KANUN ve KURALLARI var hicbir vatandaşı tespitsiz tutanaksiz ispatlamadan ispatlanmadan suçlanamaz.bilmeden kesilen ceza ve suçlamalar doğru yerleri bulmayıp cektirirse devreye OSMANLI kanunlarından yola çıkan ve bugünlere gelen Gercek suçluları adalete teslim olmustur bunlar kendi kural ve yöntemleriyle beraat edilirken emekçi garibanlar öne sürülmüştür.TÜRKIYE CUMHURIYETİ olarak herkezin kapısı acıktır.Bu hesapla zor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,75
Vatandas
7.01.2020
11:09

15 TEMMUZ un ihanet belgesi kimliklerdir.kimse üstüne alınarak kendini suçlamasın.cagirilan yere zengin fakir ayırımı yapılmaksızın çağırıldığı gibi emin olun ogun araçlarda eksiği olanlar arti tasimaciligini yaptiginiz kisi yada kurumlarda mutlaka yanlis isler yapanlar var cogu bunların ceremesidir emekci hicbir zaman magdur edilemez ve suçlanamaz.Burasi TÜRKİYE CUMHURIYETI zavallı abd değil.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,67
Vatandas


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.