Düzce Fındık İhracatını 32 Kat Arttırdı

Düzce Fındık İhracatını 32 Kat Arttırdı

Düzce Fındık İhracatını 32 Kat Arttırdı

TİM Başkanı İsmail Gülle’nin açıkladığı Nisan 2020 verilerine göre Düzce’de fındık ihracatı 32 kat arttı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Nisan ayı ihracat rakamlarına ilişkin, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde daralan uluslararası ticaretin etkilerini, ihracatta yaşanan kaybı telafi edecek başlıkları ve süreç sonunda oluşacak yeni dünya düzeninde daha güçlü bir şekilde yer almak için eylem planlarını devreye aldık. Unutulmayalım ki ihracat hedeflerimiz Kovid-19'dan büyük." ifadelerini kullandı.


Nisan ayı ihracatına ilişkin detaylara de değinen Gülle, "Türkiye ekonomisinin bugünü ve geleceği açısından vazgeçilmez bir sacayağı olduğu perçinlenmiş olan ihracatımıza yönelik farkındalık ve TİM olarak ülkemizin her noktasında yürüttüğümüz KOBİ ihracat seferberliği eğitimlerimizin en net sonucu olarak, Nisan ayında ihracat ailemize 919 firmamızın katıldığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum. İhracata yeni başlayan bu firmalarımız Nisan ayında 44,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Firma özelinde bakıldığında, Nisan ayı içerisinde toplam 29 bin 761 firmamız ihracat gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.
Zonguldak'ta hazır giyim sektörü ihracatını 77 kat artırırken, Düzce'de fındık sektörü ihracatını 32 katına çıkarttı. Kastamonu'da demir demir-dışı metaller sektörünün ihracatını 23 katına, Mardin'de ise makine sektörünün ihracatını 15 katına çıkardığı görüldü.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.