Er, Art Arda Gelen Zamlara Tepki Gösterdi

Er, Art Arda Gelen Zamlara Tepki Gösterdi

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısında Düzce Belediyesi 2020 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti meclis üyelerinin oyları ile karara bağlanan zamları eleştirerek, "Halkımız zaten ekonomik sıkıntı içinde. Neredeyse tüm kalemlere yapılan zamlar, Düzceli vatandaşlarımıza haksızlıktır" dedi.

"Belediye'nin Borcunu Düzcelilere Ödetme Yolunu Tercih Ettiler"

Belediye Meclis oturumunda görüşülerek karara bağlanan 2020 yılı bütçesinde AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edilen su, ulaşım, mezarlık gibi kalemlere yapılan zamları eleştiren Yunus Özay Er, "Enflasyonun 8.4 çıktığı bir ülkede yapılan bu zamlar Düzcelileri yoracaktır.  Bu vesile ile yerel seçimlerde sıklıkla dile getirilen “Ankara’dan para bulunma ve sorunları çözme yönteminden vazgeçildiğini , Bugüne kadar AK Partili belediye başkanları tarafından yönetilen Düzce Belediyesi’nin borcunu, zam yaparak Düzcelilere ödetme yolunun terci edildiğini  görüyoruz " dedi.

"Diğer belediyeler indirim yaparken Düzce Belediyesi Zam Yapıyor"

Er, "Türkiye genelinde, Ankara  Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere , iktidar partisinden muhalefete geçen tüm belediyeler bütçe fazlası verirken, çeşitli kalemlerde indirime gitmek için caba sarfederken ve bir çok projeyi bu bağlamda hayata geçirirken, Düzce Belediyesi'nin bırakın vaat edilen projeleri hayata geçirmeyi , yanlış idare sonucu oluşan borcunu ödemek için bir çok  kaleme zam yapması ve nereye harcandığı konusunda hepimizin kafasında soru işaretlerinin olduğu bu borcu  vatandaşa ödetmesi , esasen üzerinde çalışılmış bir yol haritalarının olmadığının göstergesidir" dedi.

"Belediyeler hizmet karşılığında edinilen borcu halkına ödetmez"

Belediyelerin asli görevinin halka hizmet olduğunu belirten Er, " Belediyeler yaptıkları hizmet karşılığında edinilen borcu halkına ödetmez. Bu en basit anlatımıyla kolaya kaçmaktır .İyi parti, CHP ve MHP meclis üyelerinin tüm itirazlarına karşılık sayı çoğunluğunuz var diye böylesi keyfi oranlarda zam yapma yetkisini kendinde görenler, unutmayın ki bu halk kendine yapılanı da yapılmayanı  da unutmaz" dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
19.11.2019
15:14

Bu borçlar hizmette ve ya halkın faydalanacağı yerlere yapıldıysa ödeyelim !!!!!ama kuşkular ve araştırmalar var bakalım ne çıkar ...Sayın başkan enflasyonun 8-9 larda olduğunu kabul ediyor demektir..Bize göre daha yukarılardadır.. yoksa MHP dışarı atıp yerine iyi parti mi gelecek....Kısaca bu zamlar yoruyor ve yormaya devam ediyor...Allah bu halkın yar ve yardımcısı olsun....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,21
saftirik mi ne!!!!


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.