MTA Uçağı Gölyaka Semalarında Görüldü

MTA Uçağı Gölyaka Semalarında Görüldü

MTA Uçağı Gölyaka Semalarında Görüldü

Bugün öğle saatlerinde ilçemiz üzerinden alçak irtifadan geçen pervaneli uçak, bir süre sonra farklı bir noktadan tekrar geçince merak uyandırdı.

Gölyaka ilçesinde Veteriner Hekim olan ve aynı zamanda Gölyaka Hava Sporları Derneği Başkanı Bilal Sarı yaptığı açıklama da şunları kaydetti:


"Flightradar24 sitesi üzerinden öğrendiğimiz bilgilere göre TC-DYK tescilli bu uçak Cessna Caravan modelidir. MTA tarafından kiralanan uçak, ülkemiz üzerinde farklı bölgelerde uçarak havadan ölçümler gerçekleştiriyor. Elde edilen verileri MTA ile paylaşıyor.

Bugünkü uçuşunda güzergah olarak;

Güneyde Mudurnu-Göynük kuzeyinden başlayarak, merkezde Gölyaka-Hendek, kuzeyde ise Akçakoca-Karasu arası Karadeniz içlerine 20 km kadar girerek taradığını görüyoruz. Çalışmalarını sürdürürken yaklaşık olarak 300 km süratle ve yer yükseltilerine göre 90 metre ile 2000 metre arası irtifada uçtuğunu görüyoruz.

80 km uzunluğunda 3 km paralel aralıklarla 9 uçuş gerçekleştirerek yola çıktığı Ankara Esenboğa Havalimanına 14:30 sıralarında dönüşe geçti.

Bu uçak tipi, ilçemize kazandırmayı planladığımız hava parkında ulaşımda kullanılacak uçak modelidir.

Çeşitli kaynaklardan Gölyaka merasına hava parkı kuracağım, turizm yapacağım merayı istiyorum gibi haberler duyuyoruz. Başkanı olduğum Gölyaka Hava Sporları Derneği olarak hava parkı kurulumunu Gölyaka merası dışında bir alanda düşündüğümüzü ve Gölyaka merasının hayvancılık dışında hiçbir alanda kullanılmasına izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim. Yatırım yapmak isteyenler, başka illerde olduğu gibi mevcut arazi sahiplerinden bedelini ödeyerek arazi satın alıp, işletmelerini kurmalıdırlar.

Bilgilere anında ulaşmamda yardımcı olan kokpit.aero genel koordinatörü, pilot, havacılık yazarı sayın Tolga Özbek’e teşekkür ederim" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.