Hendek'te Büyük Patlama!

Komşuda Büyük Patlama!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Düzce'den de destek ekipler bölgeye doğru hareket etti. 

Edinilen son dakika bilgisine göre Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi! Patlama sonrasında meydana gelen sesler Düzce, Sakarya, Kocaeli'den de duyuldu. 

Bölgeye Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nden 112 Sağlık'tan 4 ekip ve UMKE'den ise 2 ekip olmak üzere toplamda 6 ekip destek olarak gönderildi. Ayrıca Düzce Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye müdürlüklerinden ve arama kurtarma ekiplerinden oluşan destek ekipleri de bölgeye gönderildi. 

BAKANLAR GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Kaldırım, Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var” dedi.

HENDEK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hala sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis" dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.