Hacı Adayları Dikkat Etmeli

Hacı Adayları Dikkat Etmeli

Yıllardır hac kurası bekleyip, bu yıl kurada adı çıkan vatandaşların merdiven altı hac firmaları tarafından dolandırıldığını dikkat çeken Hac Turizm işi yapan Muammer Meydan, Hacıların dikkat etmesi gerektiğini Firmaların listesine Diyanet işlerinden bakabileceğini söyledi. 

Yıllarca hac kurası bekleyen ve bu yıl kurada adı çıkan vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Daha önce Cidde hava alanına kadar gidip Türkiye’ye geri dönerek hacı olamayan vatandaşların olduğunu hatırlatan ve yıllardır Hac Turizmi gerçekleştiren Muammer Meydan, hacı adayı olan vatandaşların merdiven altı firmalara gitmemesi gerektiğini hangi firmalara gitmesi gerektiğini Diyanet işleri başkanlığının sitesinde veya İl Müftülüklerinden öğrenebileceklerini dile getirdi.

Meydan şöyle devam etti: ‘    10-11 Yıldır bekleyen hacılar var. Bu sistemde olması gereken bu. Bu yıl Türkiye’den 80 bin hacı gidiyor. Kurası çıkan hacımız şansı olan hacımız Kurada çıkınca gidiyor. Bizde onlara elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Yapılan bütün hizmet Diyanet işlerinin denetiminde yapıyoruz. Biz kendi başımıza yaptığımız bir iş yok. Bu işin başı sorumlusu Diyanet işleri başkanlığı Onların müfettişleri ve hocaları kontrolünde Biz sadece hizmet alanında varız. Hacılarımıza hizmet ediyoruz. Merdiven altı firmalar var. Bu tür firmaların hacı götürme imkanı yok. Onlar Türkiye ayağında buldukları hacıyı getiriyorlar. Ana firmalara bunları satıyorlar. Bunun karşılığında bir bedel alıyorlar. Onların yapmış olduğu iş Türkiye ayağında bitiyor. Hac işi Arabistan’da gerçekten hac işi yapabilen şirketlerin elinde olduğu için bu hizmeti verdiği için bir problem yaşanmaz. Hacılarımız şuna dikkat etmeleri lazım.

şZaten hac yapabilecek şirketlerin listeleri Diyanet işlerinde ve müftülüklerde bulunuyor. Yetkili firma olup olmadıklarını oradan öğrenebilirler. Daha önce hacıların yaşadığı İstanbul Havaalanında sıkıntılar yaşadılar bu firmalardan dolayı. Ben ciddeden geri dönen hacılarımızı biliyorum. Yani Cidde havaalanına inip oradan geri dönen hacılarımızı biliyorum. Bir tane vize ile bütün uçak dolusu hacıya aynı vizeyi basmışlar. Polis kontrolünde ortaya çıkıp geri gelen hacılar biliyorum. Sadece çok basit bir şey. İnternet ortamına da girip bunu sorgulayabilirler. Diyanet işleri başkanlığının sitesine girdikleri zaman oradan hac yaptıkları şirketin yetkisi olup olmadığını öğrenebilirler. Yetkisi olan şirketin hiçbir yanlış yapma gibi bir şansı yok. Zaten getirdiği hacı kadar Diyanet işleri başkanlığına teminat veriyor. O yüzden yetkili olan şirketler hizmet vermek zorundadır. ‘ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
16.07.2019
02:36

Diyanet işleri başkanlığı nın müfettişleri ve hocaları yeterli olmamış

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,68
Fatma Kutur


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.