Beklenen atama nihayet yapıldı

Samsun Valiliği’nde İdare ve Denetim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Hayri Şen, Düzce İl Genel Sekreteri olarak atandı.

Düzce’de uzun süredir vekaletle yürütülen İl Genel Sekreterliği koltuğu sahibini buldu. Samsun Valiliği’nde İdare ve Denetim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Hayri Şen, Düzce İl Genel Sekreteri olarak atandı.

Mehmet Hayri Şen, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği valiliğe gönderilen kararlar ile ilgili işlemleri yapmak. 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu gereğince, mahalli idare birliklerinin denetimini yapmak, denetim sırasında tespit edilecek kişi borçlarını karar alınmak üzere ilgili birliğe bildirmek, yetkili birlik organlarınca alınan kişi borcu kararlarını inceleyerek idari yargıya başvurulması gerekenleri Hukuk İşleri Şube Müdürlüğüne göndermek. Valiliğin, mahalli idareler ve mahalli idarelerin kurdukları işletme, müessese, teşekkül ve birlikleri üzerindeki gözetim ve denetim yetkisi ile diğer vesayet görev ve yetkilerinin kullanılmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. Belediyelerin kurulması, bazı köylerin veya bağlıların belediyelerle birleşmesi işlemlerini yürütmek. Mahalli idareler ve mahallî idare birliklerinin hukuki konularda görüş taleplerini cevaplamak, Bakanlık görüşü oluşturulması gerekenleri Bakanlığa göndermek. Köy ve mahalle muhtarlarının izin, hastalık, görevden uzaklaştırma, istifa, ölüm gibi iş ve işlemlerini yürütmek. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca, valilik ve kaymakamlıklarca yapılması gereken mahallî idareler ve mahallî idare birlikleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek. Geçici ve gönüllü köy korucularıyla ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlamak ve mevzuat veya vali tarafından verilen diğer görevleri yapmak gibi konularda oldukça deneyimli bir isim olarak biliniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.11.2019
13:44

DÜZCE SİYASETÇİLERİ GURUR DUYUN, GURUR DUYUN SEN BEN KAVGANIZ YETMEDİ İÇ ÇEKİLMENİZ YÜZÜNDEN EN SONUNDA DIŞARIDAN BİRİSİNİ GETİRDİNİZ, ŞİMDİ DE O GELEN KİMİN ADAMIYSA ONA YALVARIRSINIZ İŞ YAPTIRMAK İÇİN, KINA YAKIN KINA KINA, KINAYA ZAM GELMEDEN. DÜZCE SİYASETİ BİTMİŞTİR, SİYASET YAPIYORUZ DİYE SOKAĞA DAHİ ÇIKMAYIN DİYECEM DE SİZDE O YÜZ DE YOK YİNE ÇIKARSINIZ. GENEL SEKRETER SAMSUNDAN GELDİ YA, BENDE SAMSUNLU DAN BİR İSTEK YAPAYIM ORHAN BABADAN, YAZIKLAR OLSUN, YAZIKLAR OLSUN, YAZIKLAR OLSUNNNNN. SİZE YAZIKLAR OLSUN.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%98,46
DÜZCE SİYASETİ BİTMİŞTİR
18.11.2019
09:18

HAYIRLI OLSUN ...Güzel hizmetler yapacağna inancımız tamdır....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,41
REFİK BAHRAM


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.