Kamyoncuların imdadına Yılmaz koştu

Kamyoncuların imdadına Yılmaz koştu

Kamyoncuların imdadına Yılmaz koştu

Düzce 2. OSB’de bulunan bir firmanın konkordato ilan etmesi ile yaklaşık 1 milyon 500 bin liralık alacaklarını alamayan ve fabrika önünde basın açıklaması yapan Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcıları Kooperatifi üyelerini ziyaret eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz sorunun çözümü için firma sahibi ile görüşeceğini, ayrıca TBMM’de de konuyu gündeme getireceğini söyledi. 
Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcıları Kooperatifi, 2. OSB’de hizmet verdikleri bir firmanın konkordato ilan etmesi ile alacakları 1 milyon 500 bin lirayı 2 senedir alamadılar. Bunun üzerine kooperatif üyeleri Kooperatif Başkanı Orhan Yılmaz öncülüğünde fabrika önüne giderek açıklama yaptılar. 


Açıklamanın ardından MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Kamyon ve Tır Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerini ziyaret ederek bilgiler aldı. Milletvekili Ümit Yılmaz, sorunun çözümü için harekete geçeceğini ifade ederek “Faaliyet gösteren konkordato ilan eden bir firmadan alacakları olan düzce Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz'ı ve arkadaşları ziyaret ettik. Konu hakkında bilgi aldık. Elimizden bir şey gelir mi? Kimlerle görüşmemiz gerekir diye konu hakkında istişare ediyoruz. İnşallah kamyoncu esnafının ve kooperatifimizin mağduriyeti giderilir. Hem Düzce'de yaşayan ve hemşerilerimiz olan bu arkadaşlarımız ticaretine devam ederler hem de ilgili firma Düzce de çalışmaya devam eder. Bizim isteğimiz bu yönde ama burada ciddi bir mağduriyet var. Çünkü 300'den fazla üyesi olan bir kooperatiften bahsediyoruz. Bu Kooperatifi'nin ayakta kalabilmesi için iki yılı aşkın zamandır alacağı olan firmadan alacağını bir an önce tahsil etmesi lazım. Takdir edersiniz ki yaşama şansı bulamayacak arkadaşlarımız onların hakkını savunmak istiyoruz. İlgili firmadan bir an önce beklentileri doğrultusunda kendisini zorlayarak hizmet sektöründe faaliyet gösteren ve her şeyini peşin alan bu kamyoncu esnafımızın sorununa çözüm olmasını bekliyoruz, bunun için uğraşıyoruz” dedi.


Konkordato ilan eden firmaların mağduriyetlerinin mecliste daha önce konuştuğunu ifade eden Ümit Yılmaz; “Konkordato ilan eden firmalardan alacağı olan diğer alt firmalarla alakalı ve kişisel alacakları olan şirketler ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma yapmıştım. Bu konu gerçekten kangren haline gelmeye başladı. Bir domino etkisi yapmaya başladı çünkü. Konkordato ilan eden firmanın alt alacakları olarak şirket ve tüzel kişilik olarak belki yüzlerce kişi ile karşılaşabiliyorsunuz. Burada konkordato ilan eden firmaya bir kolaylık sağlanıyorsa eğer muhakkak bunlardan alacağı olan tüzel kişilikteki veya şirketlerdeki alacaklarında bir şekilde ya mahsuplaşma yoluyla ya da başka türlü alternatiflerinin düzenlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Sade üretim yapan, istihdam sağlayan tabii ki şirketlerde önemli ama bu alt firmalar gerek hizmet sağlayan gerekse mal sağlayan firmaların da muhakkak düşünülerek buna göre bir çözüm bulunması lazım. Aksi takdirde daha büyük şikayetlerle karşı karşıya kalınabilir” dedi.


Düzce Kamyon ve Tır Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz ise MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ı yanlarında görmekten büyük güç aldıklarını belirterek “Biz fabrikanın önüne gittiğimizde fiili olarak bizim kimsemiz yok mu diye sorduğumuzda hemen ertesi günü bizim kimimizin olduğunu öğrendim. Sağ olsun vekilimiz bize geldiler. Ağabey bu durum nedir? Bir öğrenelim dediler. İlgili yerleri aradılar sağ olsun. İnşallah kısa bir zaman içerisinde çözümü için ellerinden geleni yapacaklardır. Yani yalnız olmadığımızı gördük. Allah razı olsun kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizim her konumuzda her sıkıntımız da hemen çat kapı burada olabiliyor. Kendisi tabii bizim kooperatifimiz için ciddi bir sıkıntı. Küçük bir rakam değil alacağımız rakam. Biz fabrikayı kötülemiyoruz. Orası da çalışsın daha iyi o da desteklensin ona da yardımcı olacak birileri varsa onlarda devreye girsin. Ama bizlerinde borcu bir an önce ödersin. Sadece biz değil birçok esnaf da mağdur. Konkordato alacaklara dur diyorsa, bu paranın bir şekilde bir yerlerden ödenecek kısmının devlet tarafından çıkarılması, ödenmesi lazım. Alacaklı olan esnaf için ‘Siz elinizdeki çeklerinizi verin doğrulanmış olan borç nedir? Karşılıklı iki taraftan mutabık kalınan rakam nedir? Bunu ben size işte bir bankadan para ödemesi ye kadar faizsiz kredi vereyim’ şeklinde düşünülebilir yani arkayı ezmemek arkanın hayatının devam etmesi için. Örneğin biz de çalıştık, onlara hizmet getirdik, mal vermedik. Kredi kartı borcumuz var, ay sonu Bağ-Kurunu ödememiz lazım, araçlarımız muayene yapılacak, trafik cezalarımız var ödenmesi gereken. Ödemezsek muayenelerini yaptıramıyoruz. Eve de çoluk çocuğumuza ise konkordatodan mağdur olduk diyemiyoruz. 2 Sene öncesinin bir buçuk trilyon lirası bugün kuşa çevrilmiş vaziyette. Buna bir şekilde çözüm bulunması lazım. Bu yara sadece bizim değil genel anlamda herkesin mağduriyeti var. Burada belki biz bir ses çıkarttık, inşallah bu ses bir şekilde ilgili kurum ve kişiler tarafından duyulur ve bu konu tekrar ele alınır. Bu konkordato elbisesi bu insanların ciddi anlamda sıkmakta. Buna bir çözüm bulunması lazım. Benim güçlü devletim var ve devletimize güveniyoruz. Bu konuda bizim mağduriyetimizi çözeceğine inanıyoruz. Sonuç itibarıyla ticari hayatımız bitmesin. Tekrar ticari hayatımıza devam edelim istiyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.09.2019
14:39

1bucuk milyon nakliye borcumu olur bu rakama gelene kadar nasıl tahammul ettiniz yoksa birilerinin bi menfaatimi vardı yazıklar olsun nakliyeciyi sömürenlere

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,64
Metin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.