23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Düzce Üniversitesinden TBMM'nin  kuruluşunun 99. yılı sebebiyle bir açıklama yapıldı.

Açıklamada ;

Vatanımıza ve egemenliğimize göz diken düşmanların karşısında daha güçlü durabilmek için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda yol haritasını belirlediği “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”  sözüne istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur.

Gerçekleştirilen bu önemli çalışmayla, ülkenin asıl sahipleri ‘tebaa’ anlayışından kurtulup yönetici konumuna yükselmiştir.  Bu kahraman milletin egemenliğine bir daha zarar gelmemesi için Meclisimizin açıldığı 23 Nisan gününü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Ülkemizin ve ulusumuzun geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi kendilerine güvenen bireyler olarak yetişmesini isteyen Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaptığı bu davranışla çocukların ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

Düzce Üniversitesi olarak, geleceğin milli iradesini oluşturacak çocuklarımızın vatan ve millet şuuruyla yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurguluyor; tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz ifadelerine yer verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.