TBMM'nin 99.yılını kutluyoruz

TBMM'nin 99.yılını kutluyoruz

TBMM'nin 99.yılını kutluyoruz

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesinden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapıldı .

Yapılan açıklamada ;

Bugün ulusal egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99.yılını kutluyoruz. Bu büyük olay Türk milletine kutlu olsun.

 

Bu önemli gün bayram olarak Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Bu bayram aynı zamanda dünyanın ilk ve tek çocuk bayramıdır.

 

Büyük bir askeri deha olan Mustafa Kemal Paşa,1.Dünya savaşı sonunda işgal edilen Anadolu’yu emperyalistlerden kurtarmanın yolunun ordu kurmaktan önce milletin egemenliğinin simgesi millet meclisi olduğunu kabul ettirerek Anadolu’da kongreler organize edildikten sonra Ankara’ya gelerek 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur.

 

23 Nisan 1920 ruhu egemenliğin bir kişiye ve ya zümreye değil kayıtsız şartsız millete ait olduğunun işaretidir.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması açlık, yoksulluk içindeki Türk ulusunun temsilcilerinin iş birlikçi hainlerin emperyalistlere devretmek istedikleri egemenliğin Türk ulusunda olduğunu tüm dünyaya ilanıdır.

 

Egemenlik konusundaki Mustafa Kemal Paşanın şu sözleri önemlidir. “Türkiye halkı kayıtsız koşulsuz egemenliğine sahip olmuştur. Egemenlik hiçbir biçimde hiçbir anlam ve yol göstericilikte ortaklık kabul etmez. Halife olsun ne olursa olsun bu ulusun yazgısına ortaklık edemez, ulus buna kesinlikle göz yumamaz.” Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi olarak mevcut iktidarın milli bayramlarımıza yaklaşımına itirazımız vardır. Mevcut iktidar milli bayramlarımızın kutlamalarına olası gereken ilgiyi, hassasiyeti göstermemektedir. Atatürk’ ün çizgisinde olan aklı ve bilimi esas alan bizler iktidarın bu vurdumduymazlığına karşı çıkıyoruz, ilgisizliği reddediyoruz, karşı çıkışımızı yanlışları vurgulamamızı devam ettireceğiz. Bu düşünceleri halkımızla paylaşılmasını görev sayıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Anadolu’nun kurtarıcısı Cumhuriyetimizin kurusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anıyoruz, onun fikirlerinin takipçisi, uygulayıcısı olacağımızı ısrarla yineliyoruz.

Düzce Halkına Saygılarımızla ifedelerine yer verildi.

 

                                                                                                                         


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.