Festival amacına ulaştı

Festival amacına ulaştı

Düzce Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “5. Düzce Otları Tyche Bereket Festivali” yoğun katılımla başadı. 

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen festivalin amacına ulaştığını belirtirken, Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, stantların haftada bir gün kurulması için Başkan Dr. Faruk Özlü’ye teklif göndereceğini kaydetti.   Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinin girişimiyle düzenlenen, Düzce’nin otları ve bu otlardan yapılan yemeklerin tüm Türkiye’de, hatta uluslar arası platformlarda duyurulduğu “Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’nin 5’incisi start aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Ünivesitesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği festivale ilk gün yoğun katılım oldu. 

 HAFTADA BİR KURULMALI

Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, stantların haftada bir gün kurulması için Başkan Dr. Faruk Özlü’ye teklif göndereceğini dile getirerek “Festivali harika buldum. Daha önce iş yoğunluğum sebebiyle katılamamıştım. Önceki organizasyonlara katılamadığım için üzüldüm. Burada çok ciddi bir değer var. Bence Türkiye’deki sayılı bir festivaller arasında olmalı. Bu stantların haftanın belli günlerinde kurulması ve burada emek veren hanımlarımızın gelir elde edebileceği hale getirilmesi lazım. Ben bu teklifi başkanımıza götüreceğim. Hanımlarımızın her zaman destekçisiyiz” dedi. 

 

ORTAK OLMAKTAN MUTLUYUZ

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise böyle bir organizasyona ortaklık etmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek “Bölgemizin ve şehrimizin kültürel zenginliklerini, yemek çeşitliliğini, el emeğini en güzel şekilde yansıtan festivallerden biri. Bu atmosferi birlikte yaşıyor olmak çok güzel. Üniversite olarak bu organizasyona ortaklık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğumuzu yansıtma fırsatımız oluyor” diye konuştu.   Ak Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır festivalden bir marka çıkartmayı umduklarını kaydederek “Coğrafi işaret alarak bu işi ileriye taşırız. Biz her zaman hanımlarımıza destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu. 

 

 FESTİVAL AMACINA ULAŞTI

Festivalin amacına ulaştığının altını çizen Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ise “Bu yıl festivalimizin 5.sini gerçekleştiriyoruz. Olağan üstü güzellikte bir organizasyon. Festival amacına hemen hemen ulaştı. Tarihten gelen bereketi bugün ile buluşturmak istedik ve bu güzelliği Düzce’ye armağan ettik. Ürünlerimizin hepsi el ve yürek emeği. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.