Türk olmanın gururunu yaşıyoruz

Türk olmanın gururunu yaşıyoruz

19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, istiklal ve özgürlük ateşinde birçok badireler, dahili ve harici düşmanlardan gelen tehlikeler atlatan Cumhuriyetimiz için yakılan Milli Mücadele ateşinin 100. yılı kutlu olsun.

Mondros Ateşkes Antlaşmasıyla, dünyaya hükmeden bir devletin, Osmanlı İmparatorluğu’nun  itilaf devletlerine peşkeş çekilmesini, Büyük Türk Milleti gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te içine sindirememişti. Kocaman imparatorluğun işgal devletleri tarafından parsel parsel paylaşılmasını içine sindiremeyen Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan bindiği Bandırma Vapuru ile Anadolu’da halkı özgürlük için savaşa çağıran toplantılar, kongreler yapmak üzere Samsun hareket etti. 19 Mayıs 1919’da ise milli mücadelenin ilk ateşini Samsun’dan yaktı. İstiklal, özgürlük, cumhuriyet, bağımsızlık gibi terimlerin bu topraklarda ortaya çıkmasına vesile olan o ateş, 20 Haziran 1938’de Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilerek kutlanmaya başladı.

19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadele ateşi halen söndürülemedi. Hem iç, hem dış bedhahlar tarafından yüzlerce kez işgal edilmeye çalışıldı. Ancak büyük Türk Milleti 100 yıl önce olduğu gibi 100 yıl sonrada özgürlüğünü kısıtlayacak, Türkiye Cumhuriyetini başka ülkelerden yönetmek gibi düşüncesi olan karanlık zihniyetlere müsaade etmedi, etmeyecekte. Bu durum zaman zaman dini alet eden, zaman zamanda siyaseti aracı olarak kullanan leşkerlere karşı ülke savunmasını vazife edindiği her anda damarlarındaki asil kanı hatırladı. Dahili ve harici düşmanları püskürtmesini bildi.

Düzce Tv olarak; Milli Mücadele ateşini 100 yıl önce yakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu kutsal vatan için toprağa düşmüş bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Onların bize emanet ettiği bu büyük ülkeyi korumak gerektiğinde muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki o asil kanda mevcut olduğunu çok daha net bir şekilde biliyoruz. O asil kana güvenerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.