MHP ve İYİ Parti’den öneri ve soru önergesi yağmuru

Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ilk tplantısı yoğun gündemle toplandı. MHP grubunun öneri ve soru önergesi yağmuru altında yapılan toplantıda İyi Parti grubunun soru önergeleri Meclis gündemine damga vurdu.

Vatandaş otoparklarından geçmiş dönemde fazla alındığı belirlenen ve iadesi kararlaştırılan su faturalarına, Trafik Güvenliği Müdürlüğü talebinden Rabia heykelinin kaldırılmasına kadar birçok konuda MHP ve İYİ Parti gruplarının öneri ve soru önergelerine sahne olan Belediye Meclisinde zaman zaman gerilimde yükseldi. 


Düzce Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan Haziran Ayı Belediye Meclisi ilk oturumuna Belediye Meclisi Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli başkanlık yaptı.  Gündem maddelerinin okunmasının ardından gündeme alınması talebiyle MHP grubu ve İYİ Parti Grubu tarafından verilen öneri ve soru önergeleri okundu. 

Fazla alınan su faturalarının akıbeti ne oldu?
Meclis gündemine alınması talebiyle önce MHP Grubunun öneri ve soru önergeleri okundu. MHP'li meclis üyeleri geçtiğimiz dönemde yanlışlıkla alınan ve yine MHP meclis üyeleri tarafından tespit edilen su faturalarından fazla ücret alınması şile ilgili olarak meclis kararı alınan fazla paraların iadesini sordu. Fazla ücretlerin iade edilip edilmediğini soran MHP’li meclis üyelerine Hüdaver Gösterişli araştırma yapılarak gelecek meclis oturumunda cevap verileceğini söyledi. 

 “Süs bitkilerini belediye yetiştirecek” 
Şehir merkezinde dikilen süs bitkilerinin yüksek bütçeler oluşturduğunu belirten MHP Belediye Meclisi grubu süsü bitkilerinin Düzce Belediyesi’nin yetiştirmesi ve ticaretini yapması önerisi sunarak; “Belediyeye yüksek bir maliyetlere maal olan süs bitkilerinin, Düzce’de yetiştirilmesi hem belediye ihtiyacının karşılanması, hem de bölgede önemli bir ticari güç sağlanması için iyi olacaktır. Gerekirse MHP olarak belediyeye bu konuda destek vermeye hazırız” önerisine Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu cevap verdi. Celal Kasapoğlu; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu konuda araştırmalar yapıyoruz. Öneriye çok yakın bir proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda MHP Grubuna teşekkür ederim. Gerekirse kendilerinden de yardım talep edebiliriz” dedi. 

Referandum talebi red edildi
İyi Parti Grubunun Rabia heykelinin kaldırılmaması ile ilgili olarak referandum yapılsın talebi de MHP Belediye Meclis üyeleri ve AK Parti meclis üyeleri tarafından red edildi. Öneri üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Ender Çakar; “Rabia heykeli görüntüyü engelliyor, yaya ulaşımında da aksamalara neden oluyor. Bu nedenle yıkılmalıdır. Referandum talebimiz kabul edilmez ise her oturumda bunu dile getirmeye devam edeceğiz” dedi. Çakar’ın ardından söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın, “Belediye Meclisi geçmişe takıldı geleceği konuşamıyor. İsmail Bayram ve Mehmet Keleş dönemlerinde takıldık kaldık. Azıcık da geleceğe bakalım. Biz geçmişin hesabını tutmaya gelmedik. Rabia bu ülkenin lideri tarafından, Dünya’ya yapılmıştır harekettir. Kimsenin rahatsızlık duymaması gerekir. Herhangi bir partinin işareti de farklı bir yere yapılabilir. Biz artık geleceğe bakalım. Bütün öneriler geçmişe dönük. İnönü Parkı yıkıldı. Yok o yanlıştı, bu yanlıştı. Yıkıldı bitti işte. Biz belediye meclis üyeleri olarak geleceğe dönük çalışmalar yapalım” dedi. Murat Aydın’ın ardından söz alan MHP, İYİ Parti ve CHP gruplarının üyeleri de Rabia işaretinin AK Parti'nin siyasi bir simgesi olduğunu dile getirerek, Türkiye’de 81 il içinde sadece Düzce'de olduğunu vurguladılar. Mehmet Keleş'in kendini kurtarmak için böyle bir heykel yaptırdığını savunan meclis üyeleri, 470 milyon liralık borca dikkat çektiler. Öneri üzerine yapılan konuşmaların ardından oylamaya sunulan önergenin gündeme alınması AK Parti ve MHP üyelerinin verdiği oylarla reddedildi. 

Konuralp’te kat sayısı düşürülecek
Konuralp’te yapılan binalardaki kat sayılarının fazla olması üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir çalışma yaparak Konuralp bölgesindeki yapılan binalarda kat sayılarının düşürülmesi için çalışma başlatmıştı. Yapılan çalışma tamamlanarak Belediye Meclisi gündemine getirildi. Öneri okunmasının ardından İmar Komisyonuna havale edildi. 

 

Keleş’in fesh ettiği müdürlüğe danışman Tuncer atandı
Öneri ve soru önergelerinin okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Haziran ayı ilk gündem maddesi Özel Kalem Müdürlüğü ve Belediye Eski Başkanı Mehmet Keleş tarafından fesh edilen Teftiş Kurulu Müdürlüğü atamaları oldu. Belediye başkanlığı özel Kalem Müdürlüğü’ne Cihan Ünal asaleten atanırken, eski başkan Mehmet Keleş tarafından fesh edilen Teftiş Kurulu Müdürlüğü’ne ise Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün danışmanı, özel kafe ortağı ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyin Cerrahı olan Cengiz Tuncer vekaleten atandığı belirtildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.