Tramvay yerine bisiklet yolu

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü İstanbul Caddesinde trafiğin düzenlenmesine ilişkin yürüteler çalışmaları anlattı. Tramvay yolunun kaldırılacağını ve yerine bir bisiklet yolu inşa edileceğini dile getiren Özlü, ayrıca araçların park yapabilecekleri alanların da oluşturulacağını kaydetti. Özlü öte yandan, Düzce Belediye Meclisi’nden kurulumu için onay çıkan BELTUR’un turizmde hareketliliği tetikleyeceğini vurguladı. 

 

Dr. Faruk Özlü Kızılay esnafı ile çay simit sohbetinde bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen Özlü notlar aldı. 

 

Sorunlar en kısa zamanda çözülecek

Işıklandırma, yağmur suyu hatları gibi problemlerin en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını ifade eden Özlü “Seçim döneminde esnaflarımızın şikayetlerini dinlemiştik. Kızılay esnafının ışıklandırma, yağmur suyu hatları gibi bazı sorunları vardı. Bunları konuştuk ve notlarımızı aldık. Gelecek ay yine esnafımızla buluşacağız” dedi.

 

Mahalle ziyaretleri başlıyor

Özlü mahalle ziyaretlerinin de önümüzdeki hafta başlayacağını söyleyerek “Seçim öncesinde mahallelerle görüşmeyi taahhüt etmiştik. Tüm mahallelere gidip sorunları mahalleli ile birlikte görüşüp yerinde çözmeyi vaat etmiştik. Önümüzdeki hafta mahalle ziyaretlerini gerçekleştirmeye başlayacağız” diye konuştu.

 

Beltur turizmi tetikleyecek

Düzce Belediye Meclisi’nden kurulumu için onay çıkan BELTUR’un turizmde hareketliliği tetikleyeceğini kaydeden Özlü “Bel Tur Düzce’nin turizm potansiyelini tetikleyecek, harekete geçirecek olan bir girişim. 3 görevi birlikte yürütecek. Belediyenin tüm sosyal tesislerini Bel Tur çalıştıracak. Sosyal tesisler, tarihi mekanlar ve şehir merkezi arasında ring seferleri düzenleyecek. Yine Ankara ve İstanbul’dan Kastamonu, Bolu, Safranbolu gibi bölgelere yapılan turların Düzce’ye de uğramasını ve burada da konaklanmasını sağlayacak” şeklinde açıklama yaptı.

 

Tramvay yerine bisiklet yolu

Faruk Özlü, İstanbul Caddesinde trafiğin düzenlenmesine ilişkin yürüteler çalışmaları da aktararak “İstanbul caddesindeki trafiğin düzenlenmesine ilişkin bir çalışmamız var. Burada bir bisiklet yolu, araçların park edecekleri yerler oluşturulacak. Tramvay yolunun olduğu alan bisiklet yolu olacak. Bu yolda insanlar trafiğe takılmadan seyahat edebilecekler. Yakında İstanbul Caddesi için hazırlanan projeyi açıklayacağız” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.07.2019
10:43

Sayın başkanım imar servisinede bi el at..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,51
Mete


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.