Valilik Afetin Son Bilançosunu Açıkladı

Valilik Afetin Son Bilançosunu Açıkladı

Valilik Afetin Son Bilançosunu Açıkladı

Düzce Valiliği sel felaketi ile ilgili güncel verileri paylaştı. Valilikten yapılan açıklamaya göre 93 bina yıkıldı, 356 bina hasar aldı.Kayıp 5 kişinin arama çalışmalarına 213 personel, 39 araç, 3 adet 8x8 amfibik araç, 9 bot, 13 Köpek ve 2 helikopter ve 1 uçak ile hava, kara ve denizden devam edildiği bildirildi.

Düzce valiliği 17 Temmuz Çarşamba günü meydana gelen sel felaketi ile ilgili güncel bilgi notunu paylaştı. Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Düzce ili genelinde 17.07.2019 tarihinde meydana gelen sel, su baskını ve heyelan nedeniyle Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi koordinesinde çalışmalar devam etmektedir.

Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 18 Temmuz 2019 akşam saatlerinde (16:30) Akçakoca İlçesi Esmahanım Köyünden 7 kişinin (4 çocuk, 2 kadın ve 1 erkek) kayıp olduğu anlaşılmış ve ivedilikle arama çalışmalarına başlanmış olup 19 Temmuz 2019 tarihinde saat 13:00 sularında 1 vatandaşımızın (Fatma Töngel) cansız bedenine ulaşılmıştır. 21 Temmuz 2019 saat 11.00civarında Uğurlu Köyü mevkiinde dere yatağında bir erkek cesedi bulunmuştur. Bulunan şahsın selde kayıp olduğu ihbar edilen Cengiz Töngel (1966) olduğu tespit edilmiştir. Devam eden arama çalışmalarına hâlihazırda 213 personel, 39 araç, 3 adet 8x8 amfibik araç, 9 bot, 13 Köpek ve 2 helikopter ve 1 uçak ile hava, kara ve denizden devam edilmektedir.

  • Yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde; afetten etkilenen köylere ulaşım sağlandı. Kapalı olan köy yolu kalmadı. Ekiplerce yürütülecek çalışmalar sonrasında alternatif yollarda zaman içerisinde açılacaktır.

  • Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için kurum binalarının hasar gördüğü köylere mobil sağlık istasyonları kurulması sağlanmıştır. Esmahanım ve Uğurlu köylerinde hizmet veren Mobil Sağlık Aracı ile bugün (21 Temmuz 2019) 74 vatandaşımıza sağlık hizmeti verilmiştir.

  • Türk Kızılay’ıkoordinesinde 21 Temmuz 2019 günü 450 kişilik kahvaltı, 1600 kişilik öğlen ve akşam yemeği, sahada görevli personel için 900 kişilik yemek dağıtılmıştır.

  • Afetten etkilenen vatandaşlarımıza yönelik psikolojik destek sağlamak amacıyla çalışmalar devam etmektedir. 21 Temmuz 2019 günü 174 vatandaşımıza psikososyal destek sağlanmıştır.

  • Yapılan hasar tespitçalışmalarında bugüne kadar 287 az hasarlı, 69 ağır hasarlı, 93 yıkık bina tespit edilmiştir.

Yerel koordinasyon amacıyla AFAD Mobil Koordinasyon aracı Akçakoca Merkez’de görevlendirilmiştir.

Sel felaketinin yaşandığı günden bu yana Sayın Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi koordinesinde çalışmalar özverili bir şekilde devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
22.07.2019
10:57

Hem afetin büyüklüğü anlatılıyor hem Düzcenin AFET BÖLGESİ OLMASI MECLİSTE REDDEDİLİYOR, BU NASIL BİR İŞ. Devletin ilgili makamları çalışıyor ancak bu arada meclis ne yapıyor, neredeyse 1 hafta oldu, düzce için halen bir afet bölgesi olduğunu kabul edip meclisten karar çıkartmayanlar neyi bekliyorlar, 2. bir afet olsun diye mi bekleniyor acaba. Başka canlar da gitsin ondan sonramı AFET BÖLGESİ DİYECEKSİNİZ.HER ÇIKAN CENAZE, DÜZCEYİ AFET BÖLGESİ KABUL ETMEYEN MECLİSİN AYIBIDIR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,59
HER ÇIKAN CENAZE,MECLİSİN AYIBIDIR


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.