Kadınlar Düzce’yi Tanıtmaya Hazırlanıyor

Kadınlar Düzce’yi Tanıtmaya Hazırlanıyor

Çok çeşitli kültüründen mutfağına doğasına kadar turizm anlamında birçok değere sahip olan ancak yeterince tanıtılmadığı için turizm konusunda eksik kalan Düzce’de kadınlar tanıtım atağında. Daha önce defalarca tv programlarına katılan ve Düzce’yi doğasından mutfağına kadar sahip olduğu kültürel çeşitlilikle tanıtmaya çalışan Düzceli, kadınlar yine bir tv programında Düzce’yi tanıtmak için bütün güçleriyle çalışmalara başladılar.

Dünyada ki bütün turizm çeşitlerine sahip olmasına karşın tanıtımı bir türlü yapılamayan ve turizm girdilerinden yeterince faydalanamayan Düzce için kadınlar elini taşın altına sokmaya devam ediyor. Türkiye’de en çok izleyicisi olan tv programlarına katılarak Düzce’nin sahip olduğu değerleri ve kültürü tanıtmaya çalışan kadınlar bu defa da özel bir kanalda reytingi üst sıralarda olan bir programa katılmaya hazırlanıyorlar. Eski manken Çağla Şikel’in sunduğu programa katılacak Düzceli kadınlar, program öncesinde son hazırlıklarını da hummalı şekilde yaptılar. Kemerkasım Köyü’nde Reyhan Yılmaz ve Durdu Yılmaz tarafından hazırlanan sebzeler özenle hazırlanarak odun fırınında kurutuldu. Düzce’nin turizm çeşitliliğinin yanı sıra mutfağı da program esnasında tanıtılırken kusursuz olmasına özen gösteren Reyhan Yılmaz ve Durdu Yılmaz, kurutulmuş sebzelerden fırında yapılan pidelere kadar Düzce’ye özgü birçok yiyeceği bütün Türkiye ile paylaşarak Düzce’nin tanıtılması için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar.

Program öncesinde Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, hazırlıklar hakkında bilgiler verdi. Ulviye Dikmen; “Kadınlarımızla birlikte elele vererek Düzce’yi en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu konuda kadınlar olarak elimizi taşın altına koyduk. Kadınlarımız ile birlikte katılacağımız tv programında da Düzce’nin kültürel değerlerinin yanı sıra mutfağını yiyeceklerini de Türkiye ve Dünya ile paylaşacağız. Bu noktada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Program için hazırlık yapan Reyhan Durdu ise hazırlıklar hakkında bilgiler verdi. Reyhan Durdu; “Yöremize ait, sadece Düzce’de yapılan yiyecekleri tanıtacağız. Kışın yenmesi için hazırladığımız ve odun fırınında kuruttuğumuz sebzelerimiz var. İki çeşit pide yaptık. Bunları Düzcemizi en iyi şekilde tanıtmak için yaptık hazırladık. Hem pideler hem de kurutma şeklimiz Düzcemize aittir. Düzce’nin havası nemli olduğu için güneşte sebzeleri kurutmak zor oluyor. Bu nedenle de sebzeleri odun fırınında sağlıklı ve doğal bir şekilde kurutuyoruz dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.