Kutlu Zafer Cumhuriyetimizin Temelidir

Kutlu Zafer Cumhuriyetimizin Temelidir

Kutlu Zafer Cumhuriyetimizin Temelidir

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Zafer Haftası" olarak anılan, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile 26-30 Ağustos Büyük Taarruz'un yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Türk Milletinin yaklaşık bin yıllık Anadolu hükmünün Cumhuriyet ile perçinlendiğine dikkat çekerek "Ağustos ayının son haftası Aziz Türk Milleti tarihinin en şanlı zaferlerine tanıklık etmiş, Zafer Haftası olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu'yu Türk yurdu haline getiren atalarımız, 30 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz ve İstiklal Mücadelesi ile bu topraklarda egemenliğin ebediyen Türk Milletinde olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Ecdadımızdan bizlere miras kalan vatan ve bayrak sevgisi, nesilden nesile aktarılan destanlar, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyet, şanlı tarihimizin eşsiz simgeleridir. Anadolu'nun kapılarını bizlere açan Sultan Alparslan ile Dumlupınar'da kahramanlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Tarihi şanlı zaferlerle bezeli Aziz Milletimizin "Zafer Haftası" kutlu olsun" ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.