Kıbrıs gazisinden KKTC Cumhurbaşkanına sert eleştiri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı için yaptığı açıklamalara 1974 Kıbrıs Barış harekatına katılarak gazi olan Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu sert tepki gösterdi. Vedat Nefesoğlu; 1974 Barış Harekatını savaş sayan, Barış Pınarı harekatını da kan akıyor diyerek eleştiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Barış harekatı olmasaydı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanlığı olmayacaktı. Mustafa Akıncı Türkiye’den Kıbrıs Gazilerinden özür dilemeli ve görevini bırakmalı. Yoksa biz Kıbrıs Gazileri oraya gider ve bu defa da Kıbrıs’ı onun başına yıkarız” diyerek tepkisini gösterdi.

  Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekâtı’nın 4. gününde bir açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılarak gazi olan ve Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu sert tepki gösterdi. Vedat Nefesoğlu; “1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte Kıbrıs’ta Türklere karşı uygulanan soykırıma son verdiklerini belirtti. Türk askerinin gittiği yere barış ve huzur getirdiğini de dile getiren Vedat Nefesoğlu, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı ile de Suriye topraklarına huzur ve hoşgörüyü getireceğini ifade etti.

Vadat Nefesoğlu; “Kıbrıs Barış Harekâtı olmasaydı bugün o cumhurbaşkanı Manukya’nın çocukları olabilirdi. Bugün o makamda bile olamazdı. O makam olmazdı zaten. Sayın cumhurbaşkanı iyi düşünsün, Kıbrıs Gazilerinden özür dilesin. Orada yatan şehitlerimizin kanını da unutmasın. Kıbrıs’ta Türk askerinin her karış toprağında kanı var” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarını televizyonda izlediğini ve Kıbrıs Gazisi olarak kendisini şiddetle kınadığını dile getirdi. Nefesoğlu; Ben Mustafa Akıncı’nın açıklamalarını televizyondan izledim. Bir Kıbrıs Gazisi olarak kendisini şiddetle kınıyorum ve cumhrbaşkanlığı görevini derhal bırakmasını, Türkiye’ye karşı kini neyse açıklamasını istiyorum” diye konuştu.

Vedat Nefesoğlu, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da çağrı yaparak; “Biz Kıbrıs’a Gaziler olarak barış getirdik. 1974’te Kıbrıs barış Harekatına gittiğimizde Kıbrıs halkının neler çektiğini, nelerle karşılaştığını Kıbrıs gazileri olarak bizler daha iyi biliyoruz. Onlar için aç, sussuz, imkanlar dahilinde olmayan şeylerle savaştık. Ve onları Rumların zulmünden, katliamından kurtardık. Sayın Cumhurbaşkanı ne maksatla, neye dayanarak bu açıklamayı yaptınız? Kıbrıs harekatına katılan  gazilerden özür dilemenizi istiyorum. Bir Kıbrıs Gazisi olarak Barış Pınarı harekatını da oraya, barış getirmek için yapıldığını bildirmek istiyorum. Bizim Türk askerimiz oradadır. Suriye’ye barış gelsin diye bizim ordumuz Suriyededir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Türk ordusu bugüne kadar yapmış olduğumuz savaşlarda sivillere, kadınlara, çocuklara yaşlılara, herhangi bir zulüm yapmamıştır. Kıbrıs Barış Harekatı’nda 499 arkadaşımız şehit oldu ve bugün Kıbrıs topraklarında yatmaktadırlar. Kıbrıs’ta vermiş olduğumuz bu şehitlerimizde mi aklına gelmiyor. Biz Kıbrısın kurtulması için savaşırken belkide dünyada yoktunuz. Ben açıklamayı akşam duyunca çok üzüldüm. Evde çoluk çocuğuma Kıbrıs Barış Harekatını tekrar tekrar anlattım. Bizler sağsalim geldik ama 500 şehit arkadaşım Kıbrıs topraklarında yatmaktadır. ” diye konuştu.

Kıbrıs barış Harekatı gazilerinin bulunduğu panoda açıklamalarına devam eden Vedat Nefesoğlu; “Panoda görmüş olduğunuz gibi 189 arkadaşımız savaşa bizzat katılmıştır. İlimizde 2 arkadaşımız şehit olmuştur. Silah arkadaşlarım adına da kınıyorum. Ve sayın cumhurbaşkanından özür dilemesini bekliyoruz. Aksi halde biz gazi arkadaşlarımızla birlikte Kıbrıs’a gideriz, Bu defa da Akıncı senin kafanı ezeriz” diye konuştu.

Vedat Nefesoğlu, “Mustafa Akıncı’ya seslenerek; Sayın Akıncı bizler masamızda Türk Bayrağı ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayraklarını birlikte koyuyoruz. Bizler için Türkiye neyse Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de odur” dedi.      

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.