Düzce Ahbap Sahada

Düzce Ahbap Sahada

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca 'Geleceğe nefes' sloganıyla 81 ildeki 2 bin 23 noktada başlatılan 11 milyon fidan dikimi kampanyasına, tüm şehirlerde en az 50 bin kişi ile sahada bulunan AHBAP Düzce Platformu da katıldı. Ahbap Düzce Başkanı Ilgın Gülce Günay, “Organizasyon sonunda da tüm Türkiye’de fidan dikim alanı yapılacak bölgelerde çevreyi temizleyerek insanlarda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “11 Milyon Fidan Dikimi” etkinliği kapsamında Düzce’de de 40 binden fazla fidan toprakla buluştu.

Fidan Dikim etkinliğine Türkiye’nin her yerinde 50 kişi ile sahada bulunan AHBAP Düzce Platformu da katıldı.

 

AHBAP Düzce Platformu gönüllüleri, organizasyon sonunda fidan dikim alanı yapılacak bölgelerde çevreyi temizleyerek farkındalık oluşturturdular.

Ahbap Düzce Platformu Başkanı Ilgın Gülce Günay, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada Ahbap Düzce platformu olarak Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı 11 milyon fidan dikim organizasyonuna katılmak için toplandık. Şu anda Türkiye’nin her yerinde Ahbap Derneğinin gönüllüleri bu organizasyona katılmakta. Organizasyon sonunda da tüm Türkiye’de fidan dikim alanı yapılacak bölgelerde çevreyi temizleyerek insanlarda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Doğanın en çok Ahbap yeşilini sevdiğini biliyoruz, bugün burada fidan dikim organizasyonuna katılarak hem geleceğimizin yeşilini arttırmak istiyoruz, hem de bütün ülkemizde insanların orman yangınları konusunda, ağaçların yaşamımıza kattığı önemli faydaların farkına varılması konusunda herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Ahbap Platformu olarak Orman Yangınları sorununa çözüm bulabilmek için sürdürülebilir ve geliştirilebilir projeler üretmek adına çalışmalarımız devam etmekte. Herkesi Ahbap olmaya davet ediyoruz. Bugün fidan dikim organizasyonuna 30 kişi katıldı. Dikim yapılan alanda toplam 17 torba insanların attığı çöp toplandı.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.