Eğitim Bir Sen’den Müdür Yiğit’e Destek

Eğitim Bir Sen’den Müdür Yiğit’e Destek

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit tarafından Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili yapılan açıklamaların tepki göstermesi üzerine, Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi basın açıklaması düzenledi. Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, “Eğitim-Bir-Sen olarak tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve “niyet okuyuculuğu” ile “linç” operasyonuna “alet” olmamaya davet ediyoruz” diyerek kamuoyuna seslendi.

Son günlerde hem yerel hem ulusal medyada yer alan Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit hakkındaki haberler üzerine, Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi bugün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında söz alan Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in sözlerine istinaden, “Israrla niyet okuyuculuğu yapılmış; olay “eleştiri” boyutundan, maalesef “linç” boyutuna dönüştürülmüştür” diyerek Müdür Yiğit’e destek oldu.

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ordu ilimizde 3 Aralık Salı günü gerçekleşen olayda, gencecik yaştaki Ceren kızımızın katledilmesi tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derinden yaralamış ve üzmüştür.

Gözü dönmüş bir cani tarafından, henüz yaşamının baharında hayatını kaybeden Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Bu ve bunun gibi olaylarda toplumu bilgilendirerek hassasiyet oluşturan siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz.

“Büyük bir şaşkınlıkla karşıladık”

Bu olaydan iki gün sonra, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit tarafından, bir okulumuzda yapılan toplantıda “iyi insan yetiştirmenin önemini” anlatırken kurmuş olduğu cümlelerin yerel ve ulusal basında farklı yorumlanmasını, eğitim ordusunun neferleri olarak bizler, büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladık.”

“Olay “linç” boyutuna dönüştürülmüştür”

İrticalen yapılan konuşmalarda, maalesef zaman zaman yanlış anlaşılmalar olabilmektedir. Bu yanlış anlaşılmalara istinaden yapılan “eleştiriler” de son derece makul ve anlaşılabilirdir. Ancak Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Yiğit tarafından esasen kendisinin de içerisinde yer aldığı eğitim camiasına yönelik özeleştiri yaptığı konuşmada, canice katledilen Ceren kızımızın hatırasına zerre kadar zarar verecek bir ifade olmadığı halde ve kendisi tarafından “yanlış anlaşıldığı” beyan edilmesine rağmen, ısrarla niyet okuyuculuğu yapılmış; olay “eleştiri” boyutundan, maalesef “linç” boyutuna dönüştürülmüştür.

Bu durumu bizlerin ve vicdan sahibi hiç kimsenin kabul etmesi mümkün değildir.

“Murat Yiğit’e haksızlık yapılıyor”

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit’i yakinen tanıyoruz. Zaman zaman anlaşamadığımız durumlar da vakidir. Ancak Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman doğrunun ve doğruların yanında durmayı görev edinmiş bir camiayız. Bu olayda da İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Yiğit’e haksızlık yapıldığını ve eleştirilerin “makul” ve “insani” sınırları aştığını ifade etmek istiyoruz.

“Özdemir üzerinden siyasi şov yapılıyor”

CHP İstanbul milletvekili Sayın Mahmut Tanal tarafından verilen soru önergesinin mahiyeti de işin siyasi boyutunun olduğunu da açıkça göstermiştir. Amacın genç yaşta hayata veda eden Ceren Özdemir üzerinden siyasi şov yapmak olduğu gün gibi aşikardır. Siyasi şovlar millete hizmet edilerek yapılır. Niyet okuyuculuğu ile siyaset yapmak “hizmet” edemeyenlerin başvurduğu “en ucuz” yöntemlerden biridir.

Eğitim-Bir-Sen olarak tüm kesimleri sorumlu davranmaya ve “niyet okuyuculuğu” ile “linç” operasyonuna “alet” olmamaya davet ediyoruz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.12.2019
19:15

sanki basın müdüre zorla söyletti

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,42
VELİ
9.12.2019
17:28

Videonun tamamını izledim. Birisine kara çalmak ne kadar kolay. Çok ayıp çok...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,02
Ahmet TUNA
9.12.2019
17:04

Haksızlığın karşısında olan eğitim bir Sen ne dik duruşundan dolayı teşekkür ederim. Umarım cümleleri çarpıtan yerel ve ulusal basına da doğruyu anlayıp özür dilemeleri ne bir vesile olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%46,96
Berk unvr


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.