Türk Kamu-Sen’den Açıklama

Türk Kamu-Sen’den Açıklama

Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık ayıbında Uygur Türklerine yapılan soykırım Türk Kamu-Sen tarafından Dünya İnsan Hakları gününde bir kere daha gündeme taşındı. Türk Kamu-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman yaptığı basın açıklamasında insan hakları dersi verenlerin insanlık suçu işlediklerini dile getirerek, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan soykırımı kınadıklarını söyledi.

Doğu Türkistan’da Çin’in Uygur Türklerine yaptığı sistematik soykırım, Türk Kamu-Sen Düzce Şubesi tarafından da kınandı. Dünya İnsan Hakları günü dolayısıyla sendika binasında bir açıklama yapan Türk Kamu-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, Doğu Türkistan’da müslüna Türklere Çin Devleti tarafından soykırım yapıldığını belirterek yaptığı konuşmasında yetkililerin bir an önce soykırımı durdurmak için harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Türk Kamu-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman şöyle konuştu:

“Eğer evrensel bir değeri, bir zümrenin uhdesine bırakırsanız, artık o değer evrensel olmaktan çıkar ve kişisel bir durum halini alır. Ne yazık ki; tüm dünyada temel hak ve özgürlükler konusunda yaşanan sorunlar, evrensel değerlerin bir grubun eline teslim edilmesinden dolayı ortaya çıkmaktadır. Baskın güçler, kendi çıkarlarına uygun bulduğu toplumlar için demokrasi ve insan hakkını öngörmekte, bunun dışındaki toplumlara ise yaşama hakkı dahi tanımamaktadır. 

Hep söylediğimiz gibi, biz yüreğimizde Irak’ta dökülen kanın sızını duyuyoruz. Biz dağlık Karabağ’da yaşanan Hocalı soykırımına ağıtlar yakıyoruz. Filistin’de, Arakan’da yaşananlara ağlıyoruz. 1974 Kıbrıs Harekâtından önce Türklere yapılan soykırıma varan etnik temizlik mezalim hafızalarımızdan silinmez. İran Türklüğünü unutmayız, unutamayız. Batı Türklüğüne karşı Avrupalı ülkelerin yürüttüğü asimilasyon temelli entegrasyona, inançlarımıza ve dilimize karşı yürüttüğü anlaşılmaz tutuma hep birlikte “Hayır” deriz”

Zulme Uğrayan Soydaşlarımızın Görmezden Gelindiği Bir Ortamda İnsan Haklarından Söz Edilemez
 

Bir buçuk asırdan bu yana Çin mezalimi altında yaşamaya çalışan Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın yaşadıkları zulmün görmezden gelindiğinin altını çizen Türkiye Kamusen Sinop İl Başkanı Salih Çelik, böyle bir ortamda insan haklarından söz edilmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Çelik; “1757 yılından beri Çin işgali altındaki Doğu Türkistan, boğazımızda düğümdür. Bir buçuk asırdan beri zulme uğrayan, soykırım gören, evlerinden yurtlarından edilen soydaşlarımızın görmezden gelinmesi ne Türkiye ne de dünya nezdinde bir anlam ifade etmiyorsa bugün dünyada insan haklarından söz etmek mümkün değildir.

Çin zulmünden kaçan soydaşlarımız, anayurtlarında yaşayan yakınlarından haber dahi alamazken, zulmün boyutlarının soykırıma dönüştüğü görülmektedir. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın binlerce yıldır yaşadığı topraklar işgal altında olduğu gibi seyahat özgürlükleri kısıtlanmakta, doğum kontrolü yoluyla nüfuslarına müdahale edilmektedir.

Eğitim kampları adı altında tek tip kıyafetlerin giydirildiği, kulelerde askerler tarafından kontrol edilen toplama kamplarında işkencelere maruz bırakılan soydaşlarımızın yaşadığı zulüm yürekleri dağlamaktadır. Dini inançlarına kadar müdahaleye uğrayan, zorla içki içirilen kardeşlerimizin çektiği bu sıkıntıların, bilhassa İslam dünyasında karşılığının olmaması anlaşılır gibi değildir.

Çin hükümeti, zorla kendi topraklarına kattığı ve zorla vatandaş yaptığı soydaşlarımızdan yaşama hakkını dahi esirgerken hangi insan hakkından bahsedecek, hangi değerleri savunacağız? Bu nedenle özellikle Birleşmiş Milletler’in dünyanın kanayan yarası haline gelmiş olan bu soruna eğilmesini istiyoruz. Dünya İnsan Hakları Günü’nde Türk hükümetinin de Birleşmiş Milletler nezdinde derhal girişimlerde bulunmasını bekliyoruz.”

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.12.2019
17:25

YARABBİ ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ DÜZCEDEN BİRİLERİ BU SESE KULAK VERDİ, EN AZINDAN BİR ŞEY YAPA MASALARDA DUYARSIZ KALANLARA VE DUYMAYAN, BİLMEYENLERE DUYURDULAR. NASIL Kİ ENGELLİLER İÇİN, BİZDE BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ DİYORSAK, BİR GÜN BİZDE (ALLAH GÖSTERMESİN) ONLARIN DURUMUNA DÜŞEBİLİRİZ, KİM BİZE SAHİP ÇIKACAK, DÜNYA TÜRKLERDEN HELE MÜSLÜMAN TÜRKLERDEN KORKUYOR, YAPTIKLARI ZULÜM BUNDAN.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,56
ALLAH YARDIMCILARI OLSUN


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.