Eski Cezaevi Adli Tıp Merkezi Olacak

Eski Cezaevi Adli Tıp Merkezi Olacak

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, eski cezaevinin bulunduğu yaklaşık 5 dönümlük alana adli tıp binası inşa edileceğini açıkladı. Çelik, yer tahsisinin yapıldığını, proje aşamasına gelindiğini, fakat çalışmanın biraz zaman alacağını kaydetti. 

1955 yılında hizmete giren cezaevi 2014 yılında tahliye edilmiş ve mahkumlar Adalet Bakanlığı tarafından Çilimli’de yaptırılan T Tipi Cezaevine nakledilmişti. Bu tarihten itibaren atıl vaziyette bekleyen yaklaşık 5 dönümlük alanın adli tıp merkezi olarak kullanılmasına karar verildi. 

  Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, yer tahsisinin yapıldığını, ancak çalışmanın biraz uzun sürebileceğini belirterek “Eski cezaevimizin bulunduğu yaklaşık 5 dönümlük yere adli tıp binasının yapılması planlanıyor. Adli Tıp binasının projesi çizilmişti fakat yer değişikliği oldu. Planlanan alanı İçişleri Bakanlığına devredildi. Şimdi eski cezaevimizin olduğu yerde adli tıp binası planlanıyor. Bakanlığımız proje aşamasında. Yer tahsisi yapıldı. Bizde takip ediyoruz. Çalışma biraz zaman alacak” dedi.    İllerde adli tıp merkezlerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çelik “Adli Tıp’ın ne zaman faaliyete geçeceği ile ilgili bir şey söyleyemiyorum. Tamamen Bakanlık uhdesinde. Proje çiziminin ardından ihale süreci başlayacaktır. Ama illerde bir an önce bitirilmesi gerekir. Bunun çok uzayacağını da sanmıyorum” diye konuştu.

Haber - Fotoğraf: Düzce Damla Elif Varol 
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.01.2020
11:31

İNŞALLAH, DÜZCE VE BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYAÇ KARŞILANMIŞ OLUR.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,91
İNŞALLAH OLUR


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.