Prof.Dr Ali Bardakoğlu Cuma Günü Düzce'ye Geliyor

Prof.Dr Ali Bardakoğlu Cuma Günü Düzce'ye Geliyor

Prof.Dr Ali Bardakoğlu Cuma Günü Düzce'ye Geliyor

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye Vizyon Konferansları"nın bu haftaki konuğu Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu olacak.

Düzce  Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen ve son dönemin en önemli salon etkinlikleri arasında yer alan "Türkiye Vizyon Konferansları bu hafta da önemli bir isme ev sahipliği yapacak. 65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bizzat ilgilendiği ve Kültür Merkezinde düzenlenen organizasyonda Türkiye'nin tarihsel gelişimi, kültürü, bilimsel alanda ortaya koyduğu gelişmeler ile son döneme ilişkin gündem konuları üzerine bilgiler aktarılırken gelecek Cuma gününün konuğu ise Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu olacak.

21 Şubat Cuma günü saat 18:30'da Kültür Merkezinde düzenlenecek ücretsiz konferansa katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

Ali Bardakoğlu Kimdir?

Ali Bardakoğlu, 1952'de Kastamonu'nun Tosya ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Tosya'da tamamladı. 1970'de İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu.

1974 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden, 1975'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik ve stajyer hakimlik yaptıktan sonra 1977'de Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü'nde Fıkıh Asistanlığı vazifesine getirildi. 

1982'de Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde doktora tezini verdi. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslam Hukuku yardımcı doçentliğine atandı ve 1986 yılında doçentlik aldı.

1993'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne atanan Bardakoğlu, 1994'de İslam Hukuku Ana Bilim Dalı'nda profesör oldu. 

Çeşitli ulusal ve uluslararası sempozyumlara müzakereci olarak katılan Bardakoğlu, 28 Mayıs 2003'de Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirildi.

11 Kasım 2010'da görev süresinin bitmesine kısa bir zaman kala Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliliğini istedi ve istifa etti.

Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesindeki Kur'an Araştırmaları Merkezi - KURAMER'in müdürlük vazifesini yürütmektedir.

İyi seviyede İngilizce ve Arapça bilen Bardakoğlu üç çocuk babasıdır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.