Turistler Vali Atay’dan Yardım Bekliyor

Türkiye’nin ilk tescilli şelalelerinden kamp alanlarına, mavi bayraklı kumsallarından de mağara, kanyon, yayla ve ormanlarına kadar birçok turizm değerlerine sahip Düzce’de her şey var. Ancak bu değerlere ulaşımı sağlayan tabelalar maalesef eksik. Yetkililer ise bu durumu bilmelerine rağmen halen herhangi bir çalışma yapmaması vatandaşları çileden çıkartıyor. Düzce’yi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler ise Düzce’nin turizm değerlerine giderken kaybolmaktan bıktıklarını dile getiriyorlar. Görevine yeni başlayan Vali Cevdet Atay’ın soruna çözüm bulması ise vatandaşların en büyük temennisi.

Düzce var olan turizm değerleri ile Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden. Kanyon, mağara, yayla, spor, kış, deniz turizmi gibi birçok turizmin aynı zaman diliminde yapılabildiği eşsiz şehirlerden bir tanesi. Ancak turizm bölgelerine gidişte yaşanan hen game ve karmaşa insanları daha başlamadan Düzce’yi gezmekten vazgeçirmeye yetiyor. Özellikle orman içinde gittiği yer belli olmayan yollarda vatandaşlar adeta oryantiring yapmak zorunda kalırken, bu durum Düzce’yi gezmek için yüzlerce ve binlerce kilometre uzaktan gelen yerli ve yabancı turistlerin daha yolun başında gezilerden vazgeçmesine neden oluyor. Bu durum ise Düzce’yi turizmiyle ön plana çıkartmak için çalışmalar yapan başta Düzce Belediyesi olmak üzere resmi ve sivil kurum, kuruluşların emeklerini heba ediyor.

Yollardaki tabelaları düzenlemek bu kadar mı zor?

Diğer taraftan turizm bölgelerine giden birçok yolda tabela bulunmazken bazı yollarda ise tabelalar iç içe geçmiş durumda. Bu tabelalar önünde bekleyen vatandaşlar gidecekleri yerleri bulabilmek için adeta bulmaca çözmek zorunda kalıyor. Oysa her bölge için ayrı tabela yerine bütün noktalar bir araya toparlanınca ne vatandaşlar bulmaca çözmek zorunda kalacak nede yemyeşil ormanlarda görüntü kirliliği yaşanacak.

Düzce’yi gezmeye gelen vatandaşlar ise tabelalar konusunda Düzce’ye yeni atanan Vali Cevdet Atay’dan çözüm bekliyor.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.07.2020
13:40

Sayın Valinin Düzcedeki işleri iyi anlaması için kendisinin gezip görmesi lazım ki kararları ona göre verebilsin, yoksa yanına siyasetçiler ve siyasilerin yalakası olmuş bazı müdürleri alır giderse hiç bir eksiği net olarak göremez. Mesela Gölyakada da bir iki tane eski köprü var, sokaklar bozuk asfalt yollarla dolu, yağmurlama giderlerinin ızgaraları asfalttan kapatılmış, ama belediye başkanı oyuncak gibi bir gezi treni dediği oyuncak almış Gölyakaya büyük hizmet etmiş sanıyor kendini, kim nereyi onunla gezecek o da bir muamma, yani Sayın Valinin işleri Gölyaka Belediye başkanın işine benzemesin diyorum.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,89
DÜZCENİNTEK GELİRİ TURİZMDİR
5.07.2020
14:50

Vali beye söyleyinde uğur köyü merkezdeki eski köprüyüde yenşden yaptırsın bir gün çökecek kullanım süresi doldu

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,28
Vatandaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.