Her Mahallede Bir Kaç Tane Var

Her Mahallede Bir Kaç Tane Var

Şehir merkezindeki boş arsalar, Amazon yağmur ormanlarını aratmıyor.


Düzce Valiliği tarafından başlatılan bağımlılıkla mücadele eylem planı çerçevesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından merkezde bulunan metruk binalar yıkıldı. Ancak şehir merkezinin ortasında depremde yıkılan birçok binanın boş kalan yerleri uzayan otlar nedeniyle bağımlıların yeni adresi olma yolunda. Arsalar uzayan ve araçların boylarına ulaşan otlarıyla Amazon yağmur ormanlarını aratmıyor. 


 Düzce, bağımlılık eylem planı ile Türkiye’ye örnek oldu. Eylem planı çerçevesinde bağımlıların sık kullandığı metruk binalar teker teker yıkılıyor. Hem mahalle sakinlerini tedirgin eden hem de bağımlıların adresi olan binalar yıkılırken bu defa Düzce şehir merkezinde 12 Kasım depreminde ve sonrasında yıkılan binaların yerlerindeki arsalar tehlike oluşturmaya başladı.

Evlerin boyuna ulaşan otlar nedeniyle arsaların içleri görünmezken aynı zamanda trafik içinde büyük risk olu8şturuyor. Arsalar bu halleriyle Güney Amerika kıtasında belgesellere konu olan Amazon Yağmur Ormanlarını aratmazken, arsaların neden temizlenmediği yada sahiplerine yaptırımlar uygulanarak neden temizletilmediği ise merak konusu oluyor. 
Düzce şehir merkezindeki bu botanik ormanlarını andıran arsalar ayrıca yılan ve fare başta olmak üzere birçok canlıya da ev sahipliği yapması itibarıyla özellikle yaz tatilini sokaklarda geçirmek isteyen çocuklar içinde büyük risk oluştururken, yetkililerin orman görünümündeki arsaların temizlenmesi yada temizletilmesi için harekete geçeceği zaman ise merakla bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.