Düzce Barosu Adli Yıl Açılışına Katılmıyor

Düzce Barosu Adli Yıl Açılışına Katılmıyo

 Külliye de yapılacak olan yeni adli yıl açılışına Düzce  Barosu da katılmama kararı aldı.

İzmir Barosu ile başlayan, ardından 9 baronun daha katılmayacağını açıkladığı adli yıl açılışına Düzce Barosu da katılmama kararı aldı.

Düzce  Barosu Başkanı Azade Ay’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden gelen  davete verdiği cevap şöyle ;

“ Yapılan Anayasa Değişikliği ile Ülkemizde Cumhur Başkanlığı Hükümet Sistemine geçilmiş, her fırsatta dile getirdiğimiz üzere ,denge ve denetim mekanizmaları yürütme lehine bozulmuş,yürütme bu sistemde aşırı güç kazanmıştır.

Yürütmenin bu derece aşırı güç kazanmış olması,kuvvetler ayrılığı prensibinin her geçen gün artan ivme ile erozyona uğramasına neden olmuş,bunun doğal sonucu olarak da yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı tartışılır hale gelmiştir.

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının ,adil yargılanma hakkının, evrensel hukuk ilkelerinin tartışılır hale geldiği ve bu noktaya yürütmenin yargıya müdahalesi nedeniyle gelindiği yolunda toplumda genel kanının varlığı göz önüne alındığında Adli Yıl Açılış Toplantısının , yargının merkezinde değilde yürütme erkinin merkezinde yapılmasını ,bu güne değin savunduğumuz değerlere tezat oluşturması nedeniyle ,Baromuza ,Yargıtay Başkanlığınca yapılan davete sadece teşekkür ederek ,Düzce Barosu adına katılım sağlanmayacağını geçtiğimiz günlerde bildirdik.

Dün olduğu gibi ,bu günde Düzce Barosu olarak Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden bir an için ayrılmadan ,demokrasiden ,hukukun üstünlüğü ilkesinden ,tarafsız ve bağımsız yargıdan yana tavır koyduğumuzu bildirir ,kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Av Azade Ay ,Düzce Baro Başkanı


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.08.2019
23:25

Düzcemizdeki en güvenilir sivil toplum örgütü olmasından,koymuş olduğu tutumundan dolayı kutluyorum,teşekkürler Azade Başkanım.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,79
Engin akar
18.08.2019
19:09

hela olsun sana kadın başına ne yürek varmış babalar bile kıvırıyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,57
helal sana
17.08.2019
20:11

Azade Can hanımı canı gönülden kutluyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%46,84
Belgin özbakır
17.08.2019
15:07

Herkesin savunmasi gereken bu davranışı ayrımcılık konusu yaparlar şimdi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,98
Metin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.