Düzce ile projeler üreteceğiz

Düzce ile projeler üreteceğiz

Ekrem İmamoğlu, İSKİ'ye su sağlayan ve İSKİ Su havzasında bulunduğu için yatırımları kısıtlanan Düzce ile ilgili projelerinin de olduğunu söyleyerek, Melen suyunun arıtılması için tünel yapılmasının planlandığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul'un su sorununu çözecek olan ancak yapımı yılan hikayesine dönen Melen Barajında incelemelerde bulundu. Melen Baraj inşaatını gezen Ekrem İmamoğlu, incelemenin sonunda yaptığı açıklamada Düzce ile birlikte projeler yürütmek istediklerini söyledi.

İmamoğlu, "Düzce'den geçen Melen Çayı suyunun baraj gölüne gelmeden arıtılması ve deşarj edilebilmesi için tünel yapılmasının planlandığını açıkladı. İstanbul'un içme suyunu çözmesi için temelleri atılan 2012 yılında bitirilmesi planlanan ancak bir türlü bitirilemeyen Melen Barajında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'da eşlik etti.  Ekrem İmamoğlu, baraj gövdesinde incelemelerinin ardından müteahit firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Baraj suyu aktarma tesisini de inceleyen Ekrem imamoğlu tesis çıkışında gazetecilerin sorunlarını cevaplandırdı.  İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı İmamoğlu, baraj inşaatıyla ilgili olarak; "Bu çok önemli ve değerli bir baraj projesi. Yaklaşık 30 yıllık bir proje. İstanbul'un dönem dönem yaşadığı kuraklığa son verecek. Bu açıdan kursaklığın giderilmesi açısından düşünülmüş tasarlanmış ve bununla ilgili yıllardır yatırım yapılıyor. Özellikle risale hatları olsun, regülatör hizmetleri olsun, su arıtma hizmetleri olsun her aşamada farklı yatırımlar söz konusu. Ama işin bütüncül dayanağı burada yaklaşık 700 milyon metreküpe yakın suyun depolanacağı Melen Barajı ve gövde inşaatı işi. 2012 yılından bu yana bitmesi tasarlanan ancak henüz bitirilemeyen bir proje.

Burada teknik konuları dinledik. DSİ yetkililerinden bilgi aldık. İSKİ Genel müdürümüz ve genel sekreterimiz süreci DSİ nezdinde araştıracaklar. Nasıl bir yol haritası belirleneceği konusunda durum netleşince sayın bakanımızla görüşüp atılacak adımlarda kurum olarak nasıl fedakarlıklar yapabiliriz, DSİ ile birlikte uzun yıllardır beklenen bu projeyi nasıl bitiririz buna bakacağız. İsteğimiz İstanbul'un belli dönemlerde yaşadığı kuraklık sorununu çözecek bu barajın bir an önce bitirilmesi.  Bakanlıkla görüştükten sonra net bilgileri kamuoyu ile paylaşacağım.

Buradaki baraj elektrik üretimini de kapsıyor" dedi. Barajın etrafında bulunan Esmahanım, Uğurlu gibi birçok yerleşim yerindeki insanlarında baraj ile entegrasyonuna önem verdiklerini belirten Ekrem İmamoğlu; "Bölge halkının barajla entegrasyonunu sağlamak konusunda da taahütte bulunuyorum" diye konuştu. "Düzce ile projeler üreteceğiz" Ekrem İmamoğlu, İSKİ'ye su sağlayan ve İSKİ Su havzasında bulunduğu için yatırımları kısıtlanan Düzce ile ilgili projelerinin de olduğunu söyleyerek,  Melen suyunun arıtılması için tünel yapılmasının planlandığını ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu, “  Düzce ile ilgili arıtma projeleri devam ediyor. Arıtmaların baraj gölüne gelmeden deşarj edilebilmesi için bir tünel çalışması devreye girecek. Daha öncesinde İSKİ nin buradaki varlığı hissedilmiş. Bundan sonra da yatırımlar devam edecek. İşbirliklerimiz sürecek. İSKİ inşallah hem İstanbul'a hem bölge halkına hizmet edecek" diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.