Azade Ay sabah başlayacağı yürüyüşü anlattı

Azade Ay sabah başlayacağı yürüyüşü anlattı

Düzce Barosu Başkanı Azade Ay ve Türkiye’de ki birçok Baro Başkanı, barolarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılmasını istediği baroların seçim sistemlerinin değiştirilmesi ile ilgili olarak verdiği talimatın ardından Türkiye Barolar Birliği’nin tepkisiz kalmasına karşın olağanüstü kongre talebiyle Ankara’ya yürüyecek. Cuma günü Baro Önünden harteket edecek olan Düzce Barosu Başkanı Azade Ay; yürüyüş nedenini Düzce Tv Mikrofonlarına anlattı.
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla “Baroların seçim sistemlerinin değiştirilmesine” yönelik olarak çalışmalar başlamıştı. Taslağı henüz ortaya çıkmayan çalışma için Barolar Birliği de sessizliğe bürünmüştü. Barolar Birliği’nin sessizliğe bürünmesinin ardından 80 ilde barolar 19 Mayıs’ta ve 1 Haziran tarihlerinde basın açıklaması yapmışlardı. Ancak baroların yaptığı çağrılara karşın Türkiye Barolar Birliği sessizliğini korumuş ve herhangi bir eylemde bulunmamıştı. Bunun üzerine Baro Başkanları, Türkiye Barolar Birliğini olağanüstü kongre kararı alınması için yürüyüş eylemi başlattı. 19 Haziran’da birçok ilin baro başkanı kendi illerinden yola çıkarak Ankara’ya kadar yürüyecek. Bu yürüyüş eylemi kararı çerçevesinde Düzce Barosu Başkanı Azade Ay’da 19 Haziran’da Düzce Barosu önünden saat:10.00’da Ankara’ya doğru yürüyüşüne başlayacak. Olağanüstü toplantı talep sahibi Baro başkanlarının bu taleplerini Türkiye Barolar Birliğine fiziki olarak elden teslim etmek gibi bir dizi eylem planı çerçevesinde yapılacak yürüyüş eylemi ile Olağanüstü kongre talebi Ankara’da Türkiye Barolar Birliği’ne 22 Haziran Pazartesi günü teslim edilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.06.2020
16:19

Kuyruklarına basılınca canları yandı tabi ama bu milletin değerlerine hepsini içine katarak söylüyorum örf adet vs karşı çıkmak avukatlığa sığmaz hainlere avukatlık yapa yapa heralde adeletten saptınız

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,94
Münzevi
20.06.2020
17:02

Sağ şeritten yürü

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,16
Yavaş yürüyün
18.06.2020
19:49

Baroların siyasete girmesini hangi akıl izah edebilir. Hukuk görevlerini yerine getirmeleri daha mantıklı değil midir?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,66
Kaptan2


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.